Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3878/nova-akcija-plavog-kruga/

Verzija za tampu / To ScreenviewNOVA AKCIJA PLAVOG KRUGA


Društvo za brobu protiv šećerne bolesti opštine Srbobran "Plavi krug" i ove godine radno će obeležiti 14. novembar - Svetski dan borbe protiv dijabetesa.


Danas, zatim u utorak, sredu i u petak, 14, 15, 16. i 18. novembra, svi građani koji posete Apoteku Srbobran u periodu od 08.00 do 11.00 časova, imaće priliku da izmere nivo šećera u krvi, nivo krvnog pritiska i provere vrednost pulsoksimetrije, te od aktivista "Plavog kruga" čuju vredne savete za zdrav život i prevenciju bolesti, odnosno dobiju tematske časopise i edukativni materijal.

Dr Ilija Gazepov iz "Plavog kruga" pozvao je sve građane, posebno one koji vrednost šećera u krvi ne mere često, da izdvoje samo nekoliko minuta za sebe i svoje zdravlje i posete Apoteku Srbobran, jednostavno, besplatno i bez bilo kakvih zvaničnih dokumenata, prijava i zakazivanja izvrše pregled i možda na vreme spreče pojavu bolesti koju mnogi zovu "tihi ubica".

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana borbe protiv dijabetesa je pristup savremenoj dijabetološkoj zaštiti. Ona naglašava važnost sistemske brige društva o osobama sa dijabetesom i podrazumeva pristup modernim, inovativnim terapijama, tehnološkim rešenjima, kao i odgovarajuću dostupnost lekara pacijentima, kako bi im se omogućio normalan život.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign