Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

LENKINA VAROŠ U ZNAKU LjUBAVI, POEZIJE I ROMANTIKE…


Danas u Srbobranu sve je u znaku manifestacije „Lenkin prsten“. U Galeriji Doma kulture održava se naučni skup „Porodica Dunđerski – građanska kultura srpske Vojvodine“. Skup je počeo u 10.30 i trajaće do 17.00 časova.


Više uglednih govornika sa različitih aspekata govore o porodici Dunđerski i njihovom uticaju na period do drugog Svetskog rata. Projekat je nastao kao plod saradnje Doma kulture, Matice Srpske i Opštine Srbobran.

Oko 13 časova ispred Zadružnog doma krenuo je fijaker koji sve građane koji požele vozi u besplatnu vožnju ulicama Srbobrana. Fijaker je tamo do 16.00 časova, pa ko je za malo romantike i sećanja na stara vremena kada je fijakerom kroz Srbobran poglede privlačila prelepa Lenka, uzdanica porodice Dunđerski i velika muza Laze Kostića su dobrodošli.

U Narodnoj biblioteci u Srbobranu od danas do 19. novembra, uz svetlost sveća u periodu od 17 do 18 časova, čitaće se ljubavna poezija – „Ljubav u stihu“.
Svako ko želi, može da učestvuje, tako što će odabrati sam pesmu koju će recitovati ili nam se predstaviti sa svojom autorskom.

Danas smo dobili potvrdu da će svečano otkrivanje spomenika Lenki Dunđerski biti u subotu u 16.00 časova na Trgu slobode. Lenka se vraća među svoje Srbobrance!

Konačno večeras u Rick’s caffe-u nastupom će muzički uobličiti ovaj dan „Banda drvena“ sa svojim poznatim repertoarom pesama koje najčešÄ‡e pevaju zajedno sa publikom.

Prisetimo se da su u okviru manifestacije „Lenkin prsten“ u Lenkinoj varoši pred srbobransku publiku, sa predstavom „Ljubavni vremeplov“, u utorak uveče izašli Vesna Stanković i Vladimir Preradović Lord i pobrali ogroman aplauz publike u sali „Pozorištance“.

Bilo je pravo uživanje gledati glumačko umeće Vesne Stanković i njenog partnera koji je muzički uobličio ovaj sjajni kabare.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2022.11.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 57
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen