Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NA SVE POZIVE SMO SPREMNI DA SE ODAZOVEMO I OBAVIMO POSAO!


Ovo je danas rekao, na 57. godišnjicu od osnivanja JKP "Graditelj", direktor, MIloš Jovanović, naime mašinski park preduzeća danas je posetio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački sa svojom zamenicom, MIlicom Zarić, kako bi radnicima čestitao godišnjicu, ali i uverio se u spremnost voznog parka pred dolazeću zimu.


Ovakva poseta je uobičajena ako se ima u vidu da je JKP "Graditelj" preduzeće čiji je osnivač opština i postoji zajednički interes da građani budu zadovoljni komunalnim uslugama u našoj sredini. Izjave za prisutne medije dali su Radivoj Debeljački i Miloš Jovanović.

"Ovom posetom na Dan Javnog komunalnog preduzeća 'Graditelj' želimo da se kao osnivač uverimo u kakvim uslovima rade zaposleni u JKP, sa čime sve raspolažemo i da li su ti kapaciteti dovoljni da zadovolje sve vrste potreba korisnika. Važna je i analiza da li smo učinili dovoljno iskoraka za unapređenje usluga i čini mi se da smo taj zadatak uspešno rešili. Opština Srbobran i JKP, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, zajedno su obezbedili sredstva za dva kamiona za odvoženje otpada, a kupljena je i jedna višenamenska mašina, koju je preduzeće godinama želelo u svom voznom parku. Sve je ovo obezbedilo nove uslove rada u preduzeću, ali i snažniju konkurentnost preduzeća na tržištu, u poslovima koje JKP može da obavlja uz sve ono što radi za lokalnu samoupravu i druga državna preduzeća. Naš cilj je nastaviti da dobrom saradnjom, obezbediti sve uslove da jedino JKP u našoj opštini bude kvalitetno i efikasno, jer svi zajedno imamo obavezu prema građanima i njihovim potrebama", istakao je Debeljački i dodao:


"U razgovoru sa rukovodstvom JKP 'Graditelj' konstatovali smo da moramo obezbediti i veliku cisternu za vodu za potrebe navodnjavanja svih pozicija u opštini Srbobran na kojim sadimo razne vrste sadnica. Biće potrebno investirati u kupovinu jednog traktora za tu cisternu i to bi zaokružilo sve ono o čemu smo razgovarali i za šta smo se složili je potrebno. I pored svih usluga koje pruža i obaveza koje ima, moramo pronaći načina da i na ovom polju budemo uspešni, posebno posle perioda kojem svedočimo sve više a to je da imamo sušna leta i istovremenu sve veću potrebu da zalivamo sadnice na površinama koje pošumljavamo, ali sve druge. Jednu akciju pošumljavanja imaćemo veoma brzo, već u ovom mesecu, i moramo biti spremni da te nove zasade sačuvamo u letnjim mesecima. Bez dobre saradnje ne možemo imati dobre rezultate, svi smo na istom zadatku, a dodatnu snažnu podršku Opština Srbobran ima od strane Ministarstva zaštite životne sredine. Uz konstantnu podršku u akcijama pošumljavanja, ovo ministarstvo je u potpunosti finansiralo nabavku novog kamiona za odnošenje otpada, tako da ćemo na ulicama imati tri odlična vozila - dva koja su 2022. godište i jedno nešto malo starije, ali u odličnom stanju".

"Danas na 57., rođendan Javnog komunalnog preduzeća "Graditalj" Srbobran, predsednik i zamenica predsednika Opštine Srbobran, došli su da se uvere u kakvom je stanju vozni park i sa čim raspolažemo od tehnike. Možemo da se pohvalimo, možda i prvi put od osnivanja, da smo u jednoj godinu nabavili dva nova kamiona i jednu kombinovanu višenamensku mašinu.

Smatramo da smo sad veoma dobro opremljeni za obavljanje poslova, a kako smo jedino komunalno preduzeće u opštini imamo veliki broj delatnosti u svojoj ponudi, na sve pozive smo spremni da se odazovemo i uspešno ih obavimo. Naravno, uvek postoji nešto čime bi vozni park mogao da se ojača, da se podmlade vozila, ali za to ima vremena. S obzirom da smo jedna mala opština, smatram da smo jako dobro opremljeni, tu moram da se zahvalim lokalnoj samoupravi jer nas dobro razume i pouzdan je partner na kog možemo da se oslonimo u svakom momentu", rekao je direktor Jovanović. 

Postavio: Administrator dana 2022.11.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 90
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen