Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Å kolstvo

BUDUĆI FRIZERI OD DANAS U KABINETU - SALONU!


Od ove godine u Gimnaziji i stručnoj srednjoj školi "Svetozar Miletić" nastavu pohađaju učenici koji su se opredelili za frizerski smer. Sada imaju i svoj kabinet koji je potpuno opremljen za praktičnu nastavu i više ne moraju da traže salone gde bi obavljali ovaj deo školovanja.


U poseti školi bila je Milica Zarić, zamenica predsednika opštine i lično se uverila u nove kapacitete koje škola poseduje i stavlja na raspolaganje učenicima.

- Čast mi što sam dobila priliku da dugogodišnje iskustvo podelim sa mladim naraštajem. Deca su sve više zainteresovana za ovu vrstu posla. Nadam se da ćemo već sledeće godine imati više polaznika. Do sada smp savladali dosta teoretskog znanja i sada je potrebno da sve nadogradimo praksom, kazala je Tatjana Hajduković koja vodi praksu u okviru frizerskog smera.

Dok smo bili u školi učenici su radili, a prvi "klijenti" bili su im njihovi drugari iz škole.

- Za sad mi se jako sviđa, zanimljivo je. Želja mi je da se bavim ovim poslom kad završim školovanje, kazala je jedna od učenica,  Aleksandra Maksimović.

Lokalna samouprava je podržala formiranje smera i kabineta i finansijski obezbedila potrebnih 300.000 dinara, dok je dve stolice za šišanje i šamponjeru, kroz donaciju obezbedila veleprodaja Alexandar Cosmetics.

- Lokalna samouprava je uvek spremna da podrži dobre ideje koje doprinose unapređenju kvaliteta obrazovanja i nastave. Za funkcionisanje osnovnih i srednje škole, iz budžeta se izdvaja više od 80 miliona dinara, a isti iznos obezbeđujemo i za funkcionisanje Predškolske ustanove ‘Radost’. Takođe, izdvajamo novac za studentske i sportske stipendije, za đački prevoz i užine, a otvoreni smo i za sve druge ideje koje mogu pomoći kvalitetnijem i lakšem obrazovanju, rekla je novinarima Milica Zarić, a direktorka škole Jasmina Šeguljev podsetila je da od ove školske godine imaju dva nova smera, pored frizera tu je i smer turistički tehničar.

- Otvaranjem kabineta, učenicima smo mnogo olakšali usavršavanje. Nema potrebe da idu po frizerskim salonima u potrazi za prostorom gde bi obavljati praksu. Učenici su raspoloženi da budu i manekeni, tako da će sigurno biti dovoljno posla za sve. Učenici će brzo steći potrebno iskustvo i verujem da ćemo usluge frizerskog salona, već u drugom polugodištu, moći da ponudimo građanima Srbobrana, upravo kako bi se kod dece razvijale preduzetničke kompetencije. 

Postavio: Administrator dana 2022.11.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 60
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen