Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3895/budui-frizeri-od-danas-u-kabinetu-salonu/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewBUDU─ćI FRIZERI OD DANAS U KABINETU - SALONU!


Od ove godine u Gimnaziji i stru─Źnoj srednjoj školi "Svetozar Mileti─ç" nastavu poha─Ĺaju u─Źenici koji su se opredelili za frizerski smer. Sada imaju i svoj kabinet koji je potpuno opremljen za prakti─Źnu nastavu i više ne moraju da tra┼że salone gde bi obavljali ovaj deo školovanja.


U poseti školi bila je Milica Zari─ç, zamenica predsednika opštine i li─Źno se uverila u nove kapacitete koje škola poseduje i stavlja na raspolaganje u─Źenicima.

- ─îast mi što sam dobila priliku da dugogodišnje iskustvo podelim sa mladim naraštajem. Deca su sve više zainteresovana za ovu vrstu posla. Nadam se da ─çemo ve─ç slede─çe godine imati više polaznika. Do sada smp savladali dosta teoretskog znanja i sada je potrebno da sve nadogradimo praksom, kazala je Tatjana Hajdukovi─ç koja vodi praksu u okviru frizerskog smera.

Dok smo bili u školi u─Źenici su radili, a prvi "klijenti" bili su im njihovi drugari iz škole.

- Za sad mi se jako svi─Ĺa, zanimljivo je. ┼Żelja mi je da se bavim ovim poslom kad završim školovanje, kazala je jedna od u─Źenica,  Aleksandra Maksimovi─ç.

Lokalna samouprava je podr┼żala formiranje smera i kabineta i finansijski obezbedila potrebnih 300.000 dinara, dok je dve stolice za šišanje i šamponjeru, kroz donaciju obezbedila veleprodaja Alexandar Cosmetics.

- Lokalna samouprava je uvek spremna da podr┼żi dobre ideje koje doprinose unapre─Ĺenju kvaliteta obrazovanja i nastave. Za funkcionisanje osnovnih i srednje škole, iz bud┼żeta se izdvaja više od 80 miliona dinara, a isti iznos obezbe─Ĺujemo i za funkcionisanje Predškolske ustanove ‘Radost’. Tako─Ĺe, izdvajamo novac za studentske i sportske stipendije, za ─Ĺa─Źki prevoz i u┼żine, a otvoreni smo i za sve druge ideje koje mogu pomo─çi kvalitetnijem i lakšem obrazovanju, rekla je novinarima Milica Zari─ç, a direktorka škole Jasmina Šeguljev podsetila je da od ove školske godine imaju dva nova smera, pored frizera tu je i smer turisti─Źki tehni─Źar.

- Otvaranjem kabineta, u─Źenicima smo mnogo olakšali usavršavanje. Nema potrebe da idu po frizerskim salonima u potrazi za prostorom gde bi obavljati praksu. U─Źenici su raspolo┼żeni da budu i manekeni, tako da ─çe sigurno biti dovoljno posla za sve. U─Źenici ─çe brzo ste─çi potrebno iskustvo i verujem da ─çemo usluge frizerskog salona, ve─ç u drugom polugodištu, mo─çi da ponudimo gra─Ĺanima Srbobrana, upravo kako bi se kod dece razvijale preduzetni─Źke kompetencije.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign