Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

KONCERTOM OBELEŽEN USPEŠAN RAD MUZIČKE ŠKOLE


U sali "Pozorištance" održan je koncert učenika Muzičke škole u Vrbasu, izdvojenog odeljenja u Srbobranu. Za ovih 15 godina osnovnu muzički školu u Srbobranu je završilo oko 120 učenika, titulu đaka generacije ponelo je 4 učenika. To su Katarina i Nikola Marjanov, i Ana i Nikola Stanojević. Nagradu za najboljeg solfeđistu godine dobila je Jelena Bojanić.


Nastava muzičke škole iz Vrbasa u izdvojenom odeljenju u Srbobranu organizovana je prvi put školske 2006/2007. godine na inicijativu i uz veliko zaladanje tadašnje direktorice škole Verice Ožegović i dr Marjanov Jovana, roditelja troje učenika.

Prve godine nastava je krenula samo na odseku klavira sa 15 učenika, sledeće godine se pridružila i harmonika a zatim i violina i klarinet.

Broj učenika je stalno išao uzlaznom putanjom i danas ih na četiri odseka ima 62.

Učenici iz Srbobrana učestvuju na mnogim takmičenjima i festivalima, (republičkim, pokrajinskim,međunarodnim) i do sada su osvojili ukupno 140 nagrada!Nagrade su osvajane iz isnstrumenta,solfeđa i teorije muzike.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Postavio: Administrator dana 2022.12.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 41
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen