Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3899/koncertom-obeleen-uspean-rad-muzike-kole/

Verzija za tampu / To ScreenviewKONCERTOM OBELEŽEN USPEŠAN RAD MUZIČKE ŠKOLE


U sali "Pozorištance" održan je koncert učenika Muzičke škole u Vrbasu, izdvojenog odeljenja u Srbobranu. Za ovih 15 godina osnovnu muzički školu u Srbobranu je završilo oko 120 učenika, titulu đaka generacije ponelo je 4 učenika. To su Katarina i Nikola Marjanov, i Ana i Nikola Stanojević. Nagradu za najboljeg solfeđistu godine dobila je Jelena Bojanić.


Nastava muzičke škole iz Vrbasa u izdvojenom odeljenju u Srbobranu organizovana je prvi put školske 2006/2007. godine na inicijativu i uz veliko zaladanje tadašnje direktorice škole Verice Ožegović i dr Marjanov Jovana, roditelja troje učenika.

Prve godine nastava je krenula samo na odseku klavira sa 15 učenika, sledeće godine se pridružila i harmonika a zatim i violina i klarinet.

Broj učenika je stalno išao uzlaznom putanjom i danas ih na četiri odseka ima 62.

Učenici iz Srbobrana učestvuju na mnogim takmičenjima i festivalima, (republičkim, pokrajinskim,međunarodnim) i do sada su osvojili ukupno 140 nagrada!Nagrade su osvajane iz isnstrumenta,solfeđa i teorije muzike.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign