Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

VELJKO OSVOJIO LIKOVNU NAGRADU!


Učenik 5/4 odeljenja OŠ "J.J. Zmaj" iz Srbobrana, Veljko Bulatović osvojio je prvo mesto na likovnom konkursu "Železnica očima dece".


Za ovogodišnji, trideset deveti po redu likovni konkurs pristiglo je ukupno 3.550 radova iz 294 osnovne škole i likovne radionice i 118 predškolskih ustanova, vrtića i zabavišta.

Žiri ovogodišnjeg konkursa nagradio je 15 najuspešnijih autora i za izlaganje u Galeriji Železničkog muzeja odabrao 265 najboljih likovnih ostvarenja.

„Železnica očima dece“ je jedinstven železnički dečji likovni konkurs u regionu sa tradicijom dugom 39 godina. „Železnice Srbije“ ad i Železnički muzej očuvali su kontinuitet i višedecenijsku tradiciju organizovanja ovog konkursa s ciljem da se prikažu najfinija dečja osećanja i doživljaji u vezi s vozom, prugom, putovanjima i ljudima na železnici.

Ovo je rad Veljka Bulatovića koji je osvojio nagradu.

U Kategoriji likovnih radova dece školskog uzrasta biće dodeljeno devet ravnopravnih nagrada, a u Kategoriji likovnih radova dece predškolskog uzrasta – šest ravnopravnih nagrada.

 

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2022.12.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 51
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen