Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3908/golubari-se-okupili-u-srbobranu/

Verzija za tampu / To ScreenviewGOLUBARI SE OKUPILI U SRBOBRANU


Međunarodna izložba golubova lepezana održana je u subotu u Srbobranu. Predstavljeni su mladi golubovi rođeni 2022. godine. Ukupno 22 odgajivača predstavilo je oko 200 golubova u 23 boje.


Izložba je organizana sa ciljem da stručni žiri, osim što proglasi najbolje, uputi savete odgajivačima, šta je to što treba popraviti u uzgoju, na čega treba obratiti pažnju i koja je vizija za budućnost u golubarstvu.

- Rasa lepezana je svetska rasa i mi se merimo sa celim svetom. U tom smilsu Srbija se jako dobro kotira i cenjeni smo kao uzgajivači, ali i kao sudije. Lepezani su ukrasna i plemenita rasa golubova. Za ovu rasu kažu da je kraljica golubova zbog svog paradnog izgleda i držanja. Zanimljivo je da oni ne znaju da lete, kazao je Arpad Fenjveši, međunarodni sudija.

Bila je ovo smotra lepezana članova Kluba ljubitelja lepezana Srbije, gde je upoređivanjem i analizom mladih golubova članovima ukazano na detalje koji su bitni za uzgoj i unapređenje rase, kao i na svetske trendove koji su aktuelni.

- Srbobran je bio centra golubarstva, dok danas imamo nekoliko odgajivača koji su posvećeni i imaju dobre i kvalitetne golubove. Zbog toga rado dolazimo u Srbobran i to nas je opredelilo da danas budemo ovde i organizujemo ovu izložbu, kazao je Milan Brkić, predsednik Kluba odgajivača lepezana Srbije.

Ovaj klub iduće godine obeležava 20 godina postojanja.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign