Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

VIDEO NADZOR ZA OŠ "J.J.ZMAJ"


Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio je danas ugovore predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao korisnicima sredstava po javnom konkursu sekretarijata – za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2022. godinu na teritoriji AP Vojvodine. Jedan od ugovora biće realizovan u Srbobranu, u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj".


Sredstva Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL, u ukupnom iznosu od 6,2 miliona dinara, dodeljena su opštinama Srbobran, Odžaci, Čoka, Irig, Nova Crnja i Šid, za podsticanje razvoja telekomunikacija u onim lokalnim samoupravama čiji je stepen razvijenosti u rasponu od 60 do 80 odsto i manje od 60 odsto republičkog proseka, a u skladu sa Uredbom o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave.

Ugovor u ime Opštine Srbobran potpisala je Julkica Popović, članica Opštinskog veća. Prema njemu, u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" biće instaliran video nadzor, za šta je izdvojeno 295.416 dinara, u okviru realizacije projekat "Bezbedna ustanova".

Zahvalivši učesnicima konkursa, sekretar Ivanišević je istakao da predviđena sredstva ukupno iznose 6.149.657 dinara, kao i da su ih jedinice lokalne samouprave iskoristile za uspostavljanje hotspot lokacija i uvođenje sistema video-nadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

"Ovo je jedan od konkursa koji direktno utiču na podizanje kvaliteta života naših građanki i građana. Ono na čemu insistiramo jeste dostupnost interneta, kako bi što veći broj ljudi imao besplatan internet na lokalnom nivou. Druga svrha je da deca koja idu u školu budu sigurna, kao i njihovi roditelji. Ovaj koncept nastavljamo i u sledećoj godini. Nadamo se da ćemo kroz novi budžet, a u saradnji sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvima, nastaviti da zajedno podižemo životni standard u svim oblastima, i u privredi i turizmu, i u oblasti zapošljavanja i, naravno, u oblasti telekomunikacija", rekao je Ivanišević. 

Postavio: Administrator dana 2022.12.19   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 23
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen