Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3914/video-nadzor-za-oj-j-zmaj/

Verzija za tampu / To ScreenviewVIDEO NADZOR ZA OŠ "J.J.ZMAJ"


Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio je danas ugovore predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao korisnicima sredstava po javnom konkursu sekretarijata – za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2022. godinu na teritoriji AP Vojvodine. Jedan od ugovora biće realizovan u Srbobranu, u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj".


Sredstva Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL, u ukupnom iznosu od 6,2 miliona dinara, dodeljena su opštinama Srbobran, Odžaci, Čoka, Irig, Nova Crnja i Šid, za podsticanje razvoja telekomunikacija u onim lokalnim samoupravama čiji je stepen razvijenosti u rasponu od 60 do 80 odsto i manje od 60 odsto republičkog proseka, a u skladu sa Uredbom o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave.

Ugovor u ime Opštine Srbobran potpisala je Julkica Popović, članica Opštinskog veća. Prema njemu, u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" biće instaliran video nadzor, za šta je izdvojeno 295.416 dinara, u okviru realizacije projekat "Bezbedna ustanova".

Zahvalivši učesnicima konkursa, sekretar Ivanišević je istakao da predviđena sredstva ukupno iznose 6.149.657 dinara, kao i da su ih jedinice lokalne samouprave iskoristile za uspostavljanje hotspot lokacija i uvođenje sistema video-nadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

"Ovo je jedan od konkursa koji direktno utiču na podizanje kvaliteta života naših građanki i građana. Ono na čemu insistiramo jeste dostupnost interneta, kako bi što veći broj ljudi imao besplatan internet na lokalnom nivou. Druga svrha je da deca koja idu u školu budu sigurna, kao i njihovi roditelji. Ovaj koncept nastavljamo i u sledećoj godini. Nadamo se da ćemo kroz novi budžet, a u saradnji sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvima, nastaviti da zajedno podižemo životni standard u svim oblastima, i u privredi i turizmu, i u oblasti zapošljavanja i, naravno, u oblasti telekomunikacija", rekao je Ivanišević.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign