Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3935/poljoprivrednici-obratite-panju/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOLJOPRIVREDNICI OBRATITE PAŽNJU!


Poljoprivredni proizvođači iz Srbobrana, Turije i Nadalja od sada imaju mogućnost da u poštama širom Srbije preuzmu parametre za svoj eID broj, što ujedno predstavlja prvi korak za pristup platformi eAgrar.


Podršku poljoprivrednicima za izdavanje eID parametara i aktivaciju ConsentID aplikace, kao prvog koraka pri korišćenju eAgrara, pružaće narednih dana savetodavci Poljoprivredne stručne službe Vrbas.

Savetodavci PSS Vrbas biće dostupni poljoprivrednicima u opštini Srbobran po sledećem rasporedu:

utorak, 24. januar od 08.00 do 13.00 časova - prostorije OZZ Turija

sreda, 25. januar od 08.00 do 13.00 časova - prostorije Mesne zajednice Srbobran

petak, 27. januar od 08.00 do 13.00 časova - prostorije Mesne zajednice Nadalj


"Kako bi dobili svoj eID broj, koji predstavlja identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu do šaltera pošte i besplatno preuzmu elektronski identitet (eID broj). Oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis nekog lica.

Novi informacioni sistem eAgrar predstavlja novo informatičko rešenje Uprave za agrarna plaćanja, koji se uvodi u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, kao i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i odobravanja podsticaja u poljoprivredi", navodi se u saopštenju za medije. 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign