Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3937/kobasicijada-u-subotu-putuje-u-beograd/

Verzija za tampu / To ScreenviewKOBASICIJADA U SUBOTU PUTUJE U BEOGRAD!


Prvu promociju 39. Kobasicijada održaće u subotu 28.01. 2023. u Beogradu. Od osam sati ujutro pijaca Đeram na Zvezdari zamirisaće turinskim roštilj kobasicama, a pred stanovnike glavnog grada Turinci iznose sveže i sušene kobasice uz poziv da budu gosti Kobasicijade ove godine poslednjeg vikenda u februaru.


Pripreme za 39. Kobasicijadu u Turiji su uveliko u toku. Sastanci Organizacionog odbora se redovno održavaju u kući Kobasicijade i prave se dogovori kako bi ovogodišnja najveća manifestacija u našoj opštini bila što uspešnija.

Očekuju se gosti iz zemlje i inostranstva, a najduža kobasica produžava se za jedan metar tako da će biti duga 2.039 metara. Naravno tačno u podne 25.02. biće doneta na plato ispred zgrade Mesne zajednice gde će nakon svečanog otvaranja početi prodaja džinovske kobasice na metar.

Pre nego što se u Turiji u slavu kobasice skupi na desetine hiljada gostiju (24. - 26. 02. 2023.) planirane su četiri promocije od kojih je prva u subotu u Beogradu.

Prošli put kad su bili na pijaci Đeram na Zvezdari, kobasičari iz Turije sve su prodali za samo nekoiko sati. Što bi rekao jedan naš Turinac:

"Ne možemo mi na'raniti Beograd, možemo samo toliko da donesemo da se malo počastite, a vi posle dođite kod nas u Turiju na Kobasicijadu pa kupujte ko'lko hoćete, biće svega".

Ipak, ove godine u Beograd se nosi na tone kobasica, tako da ko urani sigurno će moći da proba šta su to Turinci spremili ove godine.

- Cene smo prilagodili kupovnoj moći, tako da svako može da proba našu kobasicu. Svežu kobasicu prodavaćemo po 600 dinara za kg, suvu kobasicu za 900 dinara za kg, a roštilj kobasica u kifli, što je idelan doručak koštaće 250 dinara, kaže Željko Popić, predsednik Udruženja iz Turije.

Tradicionalno u Beogradu, Turinci su lepo dočekani, a prvi put bili su kod Beograđana da promovišu Kobasicijadu pre 30 godina

Nakon Beograda slede promocije u Somboru, Subotici i Novom Sadu.

- U Somboru smo 03. februara, u Subotici smo 10.februara i u Novom Sadu smo 17. februara. Gde ćemo tačno biti javićemo na vreme.

- Od 24. februara do 26. februara Turija će biti centar sveta. Očekuju se gosti iz Bekeščabe iz Mađarske, zatim iz Pečuja, iz Hrvatske dolaze nam ekipe iz Samobora i Svetog Petra u Šumi, zatim iz Slovenije iz Sevnice dolazi ekipa, kao i iz Bosne i Hercegovine, jedna ekipa iz Bosanskog Petrovca. Da ne nabrajam naše prijatelje kobasičare iz Srbije.... Pripremamo bogat kulturno zabavni program u saradnji sa našim generalnim pokroviteljem opštinom Srbobran i sa našim prijateljima iz Centra za sport i turizam i Doma kulture. Mnogi nas pitaju ko će ove godine u subotu uveče pevati u Turiji. Za ljubitelje muzike dovodimo jednu od najvećih zvezda naše estradne scene. Koncert će u subotu 25.02. održati Seka Aleksić,  dodaje Popić.

 

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign