Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3944/turinci-u-petak-u-somboru/

Verzija za tampu / To ScreenviewTURINCI U PETAK U SOMBORU!


Kobasičari iz Turije nakon uspešne promocije u Beogradu, u petak se sele u Sombor. Na Trgu Svetog trojstva postavljaju svoje kućice i prodaja kobasica počinje već u osam ujutro.


Tradicionalni susret kobasičara iz Turije i Somboraca neće izostati ni ovaj put. Biće to susret starih prijatelja na obostrano zadovoljstvo. Donose u Sombor, kako sami kažu par tona svežih, sušenih i roštilj kobasica po receptu kako ih spremaju već gotovo četiri decenije. Svako ko dođe na Trg Svetog trojstva imaće priliku da po pristupačniim cenama kupi turinske kobasice i uveri se zbog čega su postale poznate ne samo kod nas nego i u Evropi, ali i zbog čega ih krasi zvanična etiketa "Najbolje iz Vojvodine".

Uputiće Turinci u petak svim Somborcima poziv da dođu u Turiju od 24. do 26. februara i da vide i čuju šta su to ove godine spremili. Naravno, tu je i najduža kobasica koju ove godine produžavaju za jedan metar, tako da će biti dugačka 2.039 metara.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobasicijada (@kobasicijada_turija)

 

Ove godine, 25.02. tog dana kada tačno u podne iznesemo najveću kobasicu na svetu pred narod, uveče će u Turiji nastupiti jedna od najvećih zvezda trenutno na estradi, Seka Aleksić.

I kada već pišemo o Kobasicijadi, dodajmo i informaciju da ukoliko želite da prodajete svoje proizvode tokom tih svečarskih dana u Turiji, javite se u vezi sa tezgama, svakog radnog dana u prepodnevnim satima na telefon Centra za sport i turizam opštine Srbobran i raspitajte se oko uslova. Broj telefona je 021 731 279.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign