Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ODR┼ŻAN SASTANAK RADNE GRUPE ZA PRA─ćENJE REALIZACIJE PROJEKTA IZGRADNJE PUTA BA─îKI BREG - NAKOVO


Ove godine po─Źe─çe izgradnja brze saobra─çajnice Ib reda, od grani─Źnog prelaza Ba─Źki Breg sa Ma─Ĺarskom do grani─Źnog prelaza Nakovo sa Rumunijom, odnosno od Sombora do Kikinde, u du┼żini od 175 kilometara, koja ─çe trajati naredne dve do tri godine.


Ovo se ─çulo na satanku koji je ju─Źe odr┼żan u Vladi Vojvodine, a u ─Źijem radu je u─Źestvovao i predsednik opš─Ĺtine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki-

Saobra─çajnica nazvana "Osmeh Vojvodine" obuhvati─çe i teritoriju opštine Srbobran i zna─Źajno unaprediti saobra─çajnu infrastrukturu u našoj sredini.

"Zajedno sa ministrom gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Goranom Vesi─çem, predstavnicima „Koridora Srbije“, „Puteva Srbije“, svih lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi puta – Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Be─Źeja, Novog Be─Źeja i projektantima definisali smo ciljeve i zadatke za ovaj veliki i va┼żan posao za celu Srbiju, posebno za sever Vojvodine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç nakon sastanka radne grupe za pra─çenje realizacije ovog projekta.

Prema Mirovi─çevim re─Źima, radovi na ovoj saobra─çajnici po─Źinju na deonici od Ba─Źkog Brega prema Somboru.

„Na inicijativu predsednika Republike Aleksandra Vu─Źi─ça, Vlada Srbije pripremila je neophodne procedure da tokom prve polovine godine po─Źnu radovi na izgradnji ove saobra─çajnice. Nastavljamo sa obnovom Srbije, sa izgradnjom puteva, i to je ono ─Źime ─çemo mo─çi da se ponosimo“, istakao je Mirovi─ç.

Ministar gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Goran Vesi─ç izjavio je da ─çe ova saobra─çajnica biti pokreta─Ź razvoja Vojvodine.

„Napravili smo zajedni─Źku radnu grupu i ovo je primer kako treba da radimo. Ovaj put promeni─çe ┼żivot ljudi na severu Vojvodine, obezbedi─çe i nove investicije, nova radna mesta, razvoj turizma i svih drugih delatnosti, a predstavlja─çe i najbr┼żu vezu izme─Ĺu jednog dela Rumunije i Ma─Ĺarske“, rekao je Vesi─ç i naglasio da Vojvodinu u narednim godinama o─Źekuju velika infrastrukturna ulaganja.

Ministar je izrazio o─Źekivanje da ─çe tokom ove godine biti potpisan i ugovor za izgradnju brze saobra─çajnice Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

Izvor: www.vojvodina.gov.rs 

Postavio: Administrator dana 2023.02.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


In memoriam Dragan Stojni─ç (Beograd, 10. novembar 1937 ÔÇö 19. mart 2003)

Pretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen