Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

OBELEŽEN DAN ŠKOLE U GIMNAZIJI


Gimnazija i stručna škola "Svetozar Miletić" svečano je obležila Dan škole 22.02. Program su pripremili učenici sa svojim profesorima, a govorili su direktorka, Jasmina Šeguljev, profesor Milan Đorđević i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, nekadašnji učenik ove srednje škole.


Gimnazija "Svetozar Miletić" proslavila je svoj 61. rođendan, naime obeležen je dan rođenja Svetozara Miletića, jednog od najznačajnijih uglednih Srba koji se u Austrougarskoj borio za prava prečanskih Srba i bio svojevremeno sa 35 godina najmlađi gradonačelnik Novog Sada. 

- Svi smo na zajedničkom zadatku da naša Gimnazija, jedina na teritoriji opštine Srbobran, bude još bolja i da unapredimo rad i obrazovni proces u njoj. Moramo biti primamljivi novim učenicima, moramo povećati njihov broj, a to možemo jer imamo školu sa velikom istorijom i velikom tradicijom, školom koja je iznedrila velike ljude. Nadam se da ćemo nastaviti da se zajedno borimo za status škole koji ona sada ima i koji joj pripada, a taj zadatak nije lak posebno ne kada se radi o jednom malom mestu kao što je naš Srbobran. Zato nam je to zajedništvo u poslu još značajnije i mogu reći da je saradnja lokalne samouprave i Gimnazije 'Svetozar Miletić' na odličnom nivou. Daćemo sve od sebe, u svakom smislu, materijalnom, savetodavnom, da škola konstantno napreduje u budućnosti, rekao je Radivoj Debeljački čestitajući profesorima i učenicima Dan ustanove.

Goste i prisutne pozdravila je direktorka, Jasmina Šeguljev, koja je kratko podsetila na prošlost ove značajne institucije u našoj opštini, a potom je usledio program koji su za ovu priliku pripremili učenici i njihovi profesori. O liku i delu Milana Dunđerskog, svojevremeno profesoru književnosti govorio je Milan Đorđević, profesor Gimnazije, a po prvi put videli smo i medijski prilog koji su učenici pripremili u okviru projekta "Školska televizija".

Za muzički deo programa bile su zadužene učenice Jovana Vojvodić na gitari i Biljana Jacić, koja je predstavila premijerno svoju pesmu koja će biti deo prvog albuma njenog benda.

Nagrađeni su učenici koji su se svojim radom istakli i na najbolji način predstavili svoju školu.

Nakon svečanog programa priređen je prigodan koktel za zvanice.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.02.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen