Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3975/paljivko-dobio-ovogodinje-pobednike-optinskog-takmienja/

Verzija za tampu / To ScreenviewPAŽLJIVKO DOBIO OVOGODIŠNJE POBEDNIKE OPŠTINSKOG TAKMIČENJA!


- Opštinu Srbobran će u grupi za predškolski uzrast predstavljati vrtić 'Snežana', Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj' će se takmičiti u kategoriji prvih razreda, a Osnovna škola 'Petar Drapšin' u kategoriji drugih razreda, saopštila je nakon današnjeg takmičenja Milica Zarić, predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja.


Danas je održana opštinska smotra dece koja su ove godine uzela učešće u takmičenju "Pažljivkova smotra 2023". Ovo je jedno od najvećih dečijih takmičenja u poznavanju saobraćajnih pravila. Ove godine prijavilo je učešće 71 opštinska samouprava. U periodu od januara do juna realizuju se četiri nivoa takmičenja, školsko, opštinsko, regionalno i republičko, a na njima će učestvovati rekordan broj dece – oko 90.000 iz cele Srbije.

- Cilj 'Pažljivkove smotre' je da se kod dece podigne nivo znanja o saobraćaju, kao i da se upoznaju sa pravilima bezbednog ponašanja, na njima zanimljiv način. U tome im pomažu vaspitači, učitelji i roditelji, kao i poznati animirani lik Pažljivko, uz posebno osmišljene materijale kao što su knjiga Pažljivkova pravila u saobraćaju, bojanka, mobilna aplikacija, crtani film i različiti saobraćajno-edukativni rekviziti. Ekipe izabrane od strane Agencije za bezbednost saobraćaja predstavljale su svoje vrtiće i škole. Na današnjoj smotri sve ekipe su pokazale dobro znanje iz oblasti saobraćaja i zasluženo poneli osvojene nagrade svojim kućama. Nakon završene ove faze takmičenja na red dolazi regionalna smotra, na kojoj će današnji pobednici predstavljati našu opštinu. Opštinu Srbobran će u grupi za predškolski uzrast predstavljati vrtić 'Snežana', Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj' će se takmičiti u kategoriji prvih razreda, a Osnovna škola 'Petar Drapšin' u kategoriji drugih razreda", saopštila je nakon današnjeg takmičenja Milica Zarić, predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign