Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

ODRŽAN VIII ZMAJEV FESTIVAL NAUKE


Već mesec dana se nešto naučno krčka u Zmajevoj školskoj laboratoriji i napokon smo dočekali i sam dan festivala u želji da svima predstavimo šta smo spremili, s obzirom na to da zbog pandemije nismo bili u mogućnosti da realizujemo Festival prethodne 3 godine.


Ove godine posetioci imaju mogućnost da obiđu čak 12 štandova,imamo za svakog po nešto. Naučnih činjenica i eksperimenata iz fizike, hemije(slonova pasta za zube, vulkan,), biologije(kvizovi znanja, mikroskopiranje,), matematike (zlatni presek, tangram, Rubikova kocka), istorije (Egipat), geografije (Južna Amerika) zatim kvizova, mozgalica na štandovima stranih jezika, programiranja i robotike itd.

Ono na šta smo izuzetno ponosni i što pokazuje veličinu našeg festivala jesu gosti predavači, tako imamo učenike iz svih osnovnih škola u opštini koji imaju svoje štandove, posebno nam je drago da su se odazvali i učenici OŠ „20. oktobar” iz Vrbasa sa svojom nastvanicom matematike, Bojanom Apelić.


 

Mini izložbu i predavanje o svojim delatnostima će nam održati predstavnici PZZP-e iz Novog Sada, kao i docenti i doktorandi sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada.Festival je izuetno popularan među decom, njima sve ovo izgleda kao zabava i igra a zapravo je mnogo više od toga. Ovaj festival je sinonim za razvijanje radoznalosti, ljubavi prema nauci i prema celoživotnom učenju. Ovo je ujedno i profesionalna orijentacija, neko će možda baš zbog ovoga odlučiti da postane fizičar, hemičar, veterinar.


Postoji i korelacija između predmeta, ispunjavaju se skoro sve međupredmetne kompetencije i sve to kroz vršnjačku edukaciju, igru i zabavu u savremenim učionicama. Posebno nam je drago što nam dolaze i deca vrtićkog uzrasta pa čak i mlađi.

Naša škola može mnogo toga da ponudi, imamo i muzička takmičenja, moćno-voćne i sportske dane, čuvenu akciju „Papirko“, festival, brojne vannastavne i slobodne nastavne aktivnosti i to sve na srpskom i na mađarskom jeziku.

Naravno sve ovo ne bismo mogli da organizujemo bez naših sponzora, glavni pokrovitelj je Lokalna samouprava opštine Srbobran, užinu za učenike su obezbedile 2 picerije, „Delišes“ i „Grande XXVII“, a osveženje su obezbedile trgovinske radnje „As Dom plus“ i „Tuk plus“.

Adrijana Vereš (Profesorica biologije)
 

Postavio: Administrator dana 2023.03.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen