Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

ODABRANI NAJBOLJI RECITATORI ZA ZONSKU SMOTRU


Oni će biti naši predstavnici na zonskoj smotri recitatora ove godine u Baču: Sara Marijanski, Žofia Blažanjik, Teodora Pavlov, Dorina Bakoš, Biljana Jacić i Teodora Momčilović.


Smotra najboljih recitatora svih škola u našoj opštini održana je u Narodnoj biblioteci u sredu, 14.03. a pod nazivom "Pesniče naroda mog"!.

Opštinu Srbobran će u Baču predstavljati po dva recitatora iz svake kategorije, učenici nižih i viših razreda osnovnih škola kao i srednjoškolci.

- Poezija je jedan od najlepših oblika izražavanja u umetnosti, a kad to deca rade, nevina, nežna i naivna, onda to dodatno budi nadu za neko novo sutra. Poezija je jedno utočište i ishodište, baviti se s njom je i beg od svakodnevice. Decu nam otimaju ludosti modernog vremena i sve manje je prisutno izlivanje nežnosti, jer je to danas nepopularno. Biti romantičan, biti pesnik nije ‘in’, što je kontradiktorno, jer svi vole da im se uputi neka lepa reč, kazao je ovom prilikom Goran Blagojević, pesnik i recitator i dodao:

- Važno je ovim mladim ljudima dati vetar u leđa, mislim da to ovakvim radom i činimo. Pobednicima smotre želim uspeh u Baču i nadamo se lepim uspesima.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.03.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen