Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3987/aplauzi-za-mlade-glumce-iz-radievia/

Verzija za tampu / To ScreenviewAPLAUZI ZA MLADE GLUMCE IZ RADIČEVIĆA!


Uspešno je započeo projekat saradnje sa amaterskim pozorištima koji je osmislio tim Doma kulture. Publici u prepunoj sali "Pozprištance" predstavili su se glumci amateri dramskog studija "Feliks 95" iz Radičevića.


Publika je odlično prihvatila mlade glumce iz komšiluka, a sala je bila puna do zadnjeg mesta. Ovo je bilo uzvratno gostovanje amaterskog dramskog studija "Feniks 95" iz Radičevića, naime dramska sekcija Doma kulture Srbobran je kod njih gostovala u januaru sa predstavom za decu "Ko je smestio vuku", a sada su oni došli kod nas sa dečijom predstavom "Uspavana Štrecilija".

Svi glumci u ovoj predstavi su deca, najmlađa od 10 godina iz 4. razreda, a najstarija 8. razred osnovne škole. Neka od te dece su imala prvi nastup pred publikom i ovo im je prvo gostovanje, tako da su imala veliku tremu, ali su toliko dobro odglumili da predstava nije ništa manjeg kvaliteta nego da su glumili profesionalni glumci.

Publika je bila oduševljena i svi su dobili veliki aplauz.

Dramski studio "Feniks 95" postoji već  28 godina i okuplja stanovnike Radičevića svih uzrasta, tako da su za ove nepune tri decenije postavili više od 70 predstava i osvojili brojne nagrade.

- Ovo gostovanje je značajno za naš Dom kulture jer smo ovom uzvratnom posetom započeli jednu saradnju za koju se nadamo da će rezultirati češćim posetama i naše dramske sekcije u Radičević, a isto tako i njihovog dramskog studija kod nas u Srbobran, kazao je Dejan Korceba, direktor Doma kulture nakon predstave, ujedno uputivši reči hvale za goste iz Radičevića.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign