Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZAPO─îINJEMO REKONSTRUKCIJU TRGA SLOBODE!


Ovo je danas najavio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, nakon potpisivanja ugovora vrednog 90 miliona dinara.


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç uru─Źio je danas predstavnicima lokalnih samouprava ugovore za finansiranje i sufinansiranje 47 kapitalnih projekata na teritoriji 36 lokalnih samouprava. Opštini Srbobran dodeljen je ugovor vredan 90 miliona dinara (I faza), za rekonstrukciju Trga slobode. Ugovor je potpisao i preuzeo Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran.

"Radi se o zaista veoma va┼żnom projektu za opštinu Srbobran. Zahvaljuju─çi podršci Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja ispunjavamo obe─çanje koje smo dali gra─Ĺanima - zapo─Źinjemo rekonstrukciju Trga slobode, što smo najavili prilikom rekonstrukcije platoa, postamenta i samog spomenika slobodi. Tada smo rekli da se radi o uvodnoj fazi radova, a sada mo┼żemo da krenemo u veliku rekonstrukciju Trga slobode, što ─çe u jednu celinu ujediniti i oplemeniti centar grada i objekte u njemu - Srpsku pravoslavnu crkvu, obnovljeni Dom kulture i ure─Ĺenu zgradu Skupštine opštine. Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedili su 90 miliona dinara za prvu fazu radova, koja podrazumeva obnovu svih podzemnih vodova i sistema, poplo─Źavanje i zna─Źajno uve─çanje zelenog fonda na Trgu slobode. Ve─ç sada smo ušli u planiranje druge faze radova, koju ─çe, tako─Ĺe, podr┼żati Pokrajinska vlada u dodatnom iznosu od 90 miliona dinara, a krajnji cilj je dobiti moderan trg i park, sa raznim sadr┼żajima u kojim ─çe mo─çi u┼żivati svi Srbobranci i gosti Srbobrana. Zato je podjednako va┼żno da upravo traje i druga, završna faza rekonstrukcije Doma kulture, kao i radovi na ure─Ĺenju zgrade Skupštine opštine Srbobran", poru─Źio je Debelja─Źki. i dodao:

Istovremeno, veoma je dobro da je Srpska pravoslavna crkva najavila rekonstrukciju krova na svom verskom objektu, a ja sam siguran da ─çe lokalna samouprave obezbediti sredsta za rekonstrukciju ulice Miloša Crnjanskog. Sa novim Trgom slobode dobi─çe potpuno ure─Ĺen centar grada", rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran. Prema njegovim re─Źima, projekat ─çe se realizovati ove i naredne godine. "Projekat rekonstrukcije Trga slobode i svi drugi projekti koji se sprovode doprini─çe da slika Srbobrana bude još lepša", poru─Źio je Debelja─Źki.

Igor Mirovi─ç, predsednik Pokrajinske vlade, istakao je ovom prilikom da ─çe AP Vojvodina putem Uprave za kapitalna ulaganja za sve dogovorene projekte izdvojiti šest milijardi dinara, u više oblasti. Re─Ź je o projektima u oblastima saobra─çajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

"I ove godine smo, preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisali javni poziv na koji se odazvala ve─çina lokalnih samouprava, sa kojima ─çemo zajedni─Źki realizovati zna─Źajne investicije na teritoriji Vojvodine", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç prilikom uru─Źenja ugovora predstavnicima 36 lokalnih samouprava i gradova.

  

Postavio: Administrator dana 2023.03.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen