Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POLOŽENO CVEĆE NA SPOMENIK U NADALJU!


Na današnji dan 1999.godine, prilikom Nato bombardovanja naše zemlje, tragično je izgubio život naš sugrađanin Siniša Laušev, vodnik prve klase. On je poginuo na borbenom zadatku, u raketnom napadu NATO-a na radarsku stanicu u okolini Čeneja.


U znak sećanja danas je na spomenik u Ndalju položeno cveće, a tom prilikom predsednik opštine Srbobran. Radivoj Debeljački je kazao:

- Кako smo to učinili u petak u Srbobranu, a kasnije istog dana na centralnom obeležavanju godišnjice NATO agresije u Somboru, kojoj je prisustvovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, danas smo u Nadalju odali počast našem stradalom sugrađaninu Siniši Laučevu, jednom od brojnih naših sunarodnika koji su poginuli u odbrani otadžbine. Ovih se dana poklanjamo svim žrtvama NATO agresije, od tad je prošlo 24 godine, ali je u nama sećanje još živo i ne može se zaboraviti. Nadaljčanin Siniša Laušev je poginuo samo četiri dana nakon što je počelo to besumučno bombardovanje. Siniša je, zajedno sa Rankom Pantelićem i Aleksandrom Bajinim, slobodno mogu reći heroj srbobranske opštine. kazao je Debeljački i dodao:

- Mi njihove žrtve nećemo zaboraviti, to smo rekli u Srbobranu i ponavljamo danas u Nadalju, to ćemo ponavljati dok postojimo i uvek ćemo se sećati ljudi koji su dali svoje živote kako bi smo živeli slobodno. Nikad nećemo izbegavati da kažemo istinu, ma koliko ona nekome smetala, 1999. godine desila se agresija NATO pakta, ne intervencija ili kampanja, kako je nazivaju. Nad našim narodom je učinjen teror, i to je samo nastavak onoga što su isti ti radili tokom cele poslednje decenije dvadesetog veka. U bombardovanju SR Jugoslavije stradalo je više od dve hiljade civila i oko hiljadu pripadnika vojske i policije, što dovoljno govori u prilog tome kako su se agresori ponašali tokom tih 78 dana bombardovanja jedne suverene i nezavisne zemlje.

SINIŠA - IN MEMORIAM


Nakon polaganja venaca prisutni su minutom ćutanja odali poštu Siniši Lauševu. Stradali pripadnik Vojske Jugoslavije sahranjen je u Bačkom Jarku, gde je živeo sa porodicom, a posthumno je odlikovan Medaljom za zasluge u odbrani ii bezbednosti. Žrtva koju je podneo za slobodu svog naroda nikada neće biti zaboravljena. U Novom Sadu jedna ulica nosi ime ovog hrabrog Nadaljčana.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.03.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen