Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/400/od-01-decembra-klizalite-na-trgu-republike/

Verzija za tampu / To ScreenviewOD 01.DECEMBRA KLIZALIŠTE NA TRGU REPUBLIKE!


Po prvi put u Srbobranu će tokom zimskih meseci biti organizovano kllizanje. Od 01. decembra na Trgu republike, dva meseca, građanima će na raspolaganju biti klizalište dimenzija 30 x 16m. O ovome i ostalim planovima u vezi sa sportom i omladinom razgovarali smo sa članom Opštinskog veća, Todorom Šimpragom...


Šta nas sve očekuje tokom narednih par meseci i kakvi su planovi u vezi sa aktivnostima omladine i sporta za naš portal govori Todor Šimpraga, član Opštinskog veća zadužen za resor sporta i omladine.

Leto ove godine ostaće upamćeno po dva turnira iz kojih je sa puno entuzijazma stajao upravo Todor Šimpraga, na čiju inicijativu su organizovani. To je najpre I memorijalni turnir "Milenko Genčić" u street fudbalu, a potom i turnir u basketu.

- Želja nam je da nastavimo sa aktivnostima i građanima tokom zimskog perioda ponudimo zanimljive sadržaje. Pripreme oko postavljanja klizališta na Trgu republike su u završnoj fazi, tako da je sada već sasvim izvesno da će u Srbobranu svim građanima biti omogućeno klizanje od 01.decembra pa sve do kraja januara. Ovo je projekat koji sam stavio u plan aktivnosti u trenutku kada sam izabran na funkciju. Kada sam je predstavio Nešku Čestiću, predsedniku opštine, on je uvideo da je ideja zdrava i dao je zeleno svetlo da krenemo u pripreme. Nije bilo lako, jer investicija  nije mala. Pre svega morali smo da obezbedimo novi vod struje na Trg, a susreli smo se i sa problemom nivelacije površine Trga. Pošto Trg ima pad koji se golim okom ne vidi, morali smo da angažujemo inženjere da nam pomognu oko nivelacije, jer nam je potrebna ravna površina za postavljanje kllizališta. To ćemo rešiti određenom količinom peska i tako izravnati površinu gde ćemo postaviti klizalište. 

Koliko će biti klizalište?

- Klizalište će biti dimenzija 30 x 16 metara. Sa ljudima koji će raditi dogovorili smo besplatne termine za decu, to će biti u prepodnevnim i popodnevnim satima, ali to ćemo još precizirati. Inače termini za korišćenje klizališta će se naplaćivati, jer kao što sam rekao investicija uopšte nije mala. Još jedna pogodnost je što svi koji nemaju i nisu u mogućnosti da kupe, moći će da iznajme klizaljke.

Da li će biti propratni aktivnosti tokom tih par meseci koliko će klizalište raditi?

- Hoće. Razmišljali smo i o tome, tako da ćemo se potruditi da ponudimo i prateće sadržaje. Biće zabavnih sadržaja, da ne bude samo klizanje, Obezbedićemo, kuvano vino, čaj, kokice, palačinke. obezbedićemo klovna za decu, potrudićemo se da se u susret novoj godini dovede Deda Mraz i organizuje podela novogodišnjih paketića za decu, a videćemo, o tome razgovaramo da napravimo i doček Nove godine na trgu... Potrudićemo se da u periodu od katoličkog Božića pa do Srpske Nove godine građanima ponudimo što zanimljivije zabavne sadržaje. 

Pored klizališta, u vreme božićnih i novogodišnjih praznika očekuje nas i turnir u malom fudbalu. Evo šta nam je rekao Šimpraga na ovu temu:

U razgovoru sa Šimpragom saznali smo da je još jedan događaj u pripremi. Ovaj put u saradnji sa sveštenstvom SPC u našoj opštini, naime godinama unazad mladići iz Srbobrana na Bogojavljanje odlaze u druga mesta i plivaju za časni krst. Šimpraga želi da organizuje po prvi put plivanje na Bogojavljanje u našoj opštini, a kako nam je rekao on je spreman da prvi skoči. Plivanje bi se ukoliko se postigne dogovor organizovalo u Turiji na kanalu, kod mosta, ali o tome ćemo vas blagovremeno obavestiti.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign