Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

PROMOCIJA ROMANA "JESEN U FIRANGAMA ZABORAVLJENOG PENDŽERA"


Narodna biblioteka Srbobran Vas poziva na promociju romana Mile Jojkić Vojnović: “Jesen u firangama zaboravljenog pendžera”.  Gosti večeri su Mirjana Štefanicki književni kritičar i Dobrivoje Antonić recenzent knjige. U muzičkom delu večeri nastupiće autorka romana, sviraće na harmonici starogradske pesme. Književno veče se održava 25. aprila (utorak) u 18 časova u čitaonici biblioteke.


Roman  "Jesen u firangama zaboravljenog pendžera", Mile Jojkić Vojnović, prati živote dva brata rođena u paorskoj kući. Samim rođenjem sudbinski su bili predodređeni da ostanu na selu, na salašu, na njivi, da naslede dedovinu i očevinu. Da se ožene i razgranaju porodično stablo, darujući sinove koji će sa ponosom nositi njihovo prezime. Stariji je ostao na selu, a mlađi se zaputio u obližnju varoš, na zanat, i ostao u varoši do kraja života. Bili su različiti po naravi, po temperamentu, ali imali su nešto zajedničko, mada svaki na svoj način. Bila je to ljubav prema ženi. Starijeg, večna ljubav prema jednoj ženi, a mlađeg ljubav prema svim ženama u koje bi se zaljubio na prvi pogled. Imala su braća još nešto zajedničko: zbog svojih ljubavi patili su ceo život…. Zbog tih ljubavi patili su i njihovi najbliži…

„Na plodnom književnom polju vojvođanske ravnice nikao je prelepi, nežni izdanak orhideje, roman prvenac Mile Jojkić Vojnović. Četiri knjige u jednoj otvaraju se kao cvetovi, jedna po jedna latica, da bi tek na kraju uživali u lepoti mirisa i nežnih boja. I kada zatvorite knjigu dugo, dugo će vam ostati napunjena sva čula zapažanjima beskraja ljudske duše. Pre nego otvorite ovu knjigu, duboko udahnite, obimna je, a čita se u dahu.”

– Dobrivoje Antonić, recenzent knjige - 

Postavio: Administrator dana 2023.04.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 41
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen