Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NA┼á PRIORITET JE DA VODIMO RA─îUNA O NAJUGRO┼ŻENIJIM KATEGORIJAMA NA┼áEG STANOVNI┼áTVA


Ovo je izme─Ĺu ostalog rekao Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, ju─Źe nakon potpisivanja ugovora vrednog 3.7 miliona dinara namenjenih za unapre─Ĺenje sistema socijalne zaštite gra─Ĺana naše opštine, naime on je ju─Źe potpisao ugovor sa ministrom Nikolom Selakovi─çem i to u ime svih opština AP Vojvodine koje su dobila sredstva za ovu oblast.


Ministar za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja Nikola Selakovi─ç potpisao je ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogu─çen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara. Opštini Srbobran je za ovu namenu usmereno 3,7 miliona dinara.

- Va┼żno nam je da kroz programe i delatnosti koje smo planirali, a koje smo sa velikim uspehom realizovali i u prethodnoj godini, pomognemo gra─Ĺanima koji imaju potrebu za socijalnom zaštitom u bilo kom obliku. Sa tim u vezi, danas smo potpisali ugovor kojim ─çe Ministarstvo za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja, prebaciti Opštini Srbobran iznos od 3,7 miliona dinara za namene socijalne zaštite. Mi iz godine u godinu pove─çavamo izdvajanja za socijalnu zaštitu, trenutno smo na nivou od gotovo 35 miliona dinara za te namene na nivou Opštine, kada se u obzir uzmu svi programi koje ostvarujemo u toku godine. Naravno, najve─çi deo sredstava se opredeljuje Centru za socijalni rad, ali isto tako i za Udru┼żenje 'Biser', kroz koje ostvarujemo usluge ranih tretmana, li─Źnih pratilaca i dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom. Svakako je u tom poslu podrška resornog ministarstva zna─Źajna, a ministar Selakovi─ç je danas pokazao da ─çe nam na tom putu i dalje pomagati, rekao je Debelja─Źki, isti─Źu─çi da se ulaganja u socijalnu zaštitu stalno pove─çavaju, izme─Ĺu ostalog, jer su usluge koje se nude sve brojnije i pokrivaju sve ve─çi broj potreba socijalno ugro┼żenih gra─Ĺana, a da je lokalnoj samoupravi od prioritetnog zna─Źaja da vodi ra─Źuna o najugro┼żenijim kategorijama stanovništva.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.04.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 38
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen