Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ĐURĐINA ČOBANOV - PONOS SRBOBRANA!


Srbobranski sportisti nastavljaju da nižu uspehe. Jedna od njih je i Đurđina Čobanov, mlada atletičarka koja je juče zahvaljujući svojim atletskim rezultatima zasluženo, sa svojim trenerom Imre Paškom, bila na prijemu kod predsednika opštine Radivoja Debeljačkog. Trenira tek par godina, njena disciplina je bacanje kladiva. Ove godine na Kupu Srbije najpre je osvojia treće mesto, a potom je popravila svoj rezultat i u Srbobran je donela srebro, osvojeno u konkurenciji mlađih juniorki.


Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport, organizovali su prijem za još jednu veoma uspešnu mladu sportiskinju. ovoga puta čast i poštovanje za postignute rezultate ukazana je atletičarki Đurđini Čobanov, juniorki koja je od početka 2023. godine osvojila dve vredne medalje na državnim kupovima u disciplini bacanje kladiva.

- Nastavljamo sa tradicijom da se zapaženi sportski uspesi, ali i druga vrhunska postignuća naših građana, javno uvaže upravo ovde, u zgradi naše opštine, da se upriliči svečani prijem i dodatno se nagrade zaslužne osobe, kao što je to sada zavredila Đurđina Čobanov. Želimo da damo primer i drugim sportistima, da pokažemo kako se vrednim radom i zalaganjem mogu postići vrhunski rezultati. Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast kada neko iz naše opštine napravi takav jedan uspeh, pogotovo kad je to na državnom nivou kao što je ovde slučaj, rekao je na prijemu Debeljački. Predsednik Opštine Srbobran je ovom prilikom talentovanoj atletičarki uručio novi sportski rekvizit za treninge, atletsko kladivo.

Đurđinin trener Imre Paška, koji je danas uz Đurđinu bio na prijemu, imao je samo reči hvale za mladu bacačicu. Na ovogodišnjem Кupu Srbije za starije juniorke je osvojila 3. mesto, bacivši kladivo teško 4 kilograma do daljine od 36,44 metra. Đurđina se tu nije zaustavila, već na sledećem takmičenju, Кupu Srbije za mlađe juniorke osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju, u disciplini kladivo od 3 kilograma, bacivši ga na udaljenost od 44,27 metara. U obe discipline postavila je nove lične rekorde i upisala se u istoriju Srbobranskog atletskog kluba - SAК.

- Počela sam da treniram atletiku 2020. godine, sa 14 godina starosti, i nisam se odmah oprobala u bacačkim disciplinama, već u trčanju. Na predlog trenera, koji je procenio da bi mi bacanje išlo bolje, promenila sam disciplinu i ispostavilo se da je bio u pravu. Ove godine sam ročela da idem, dva puta nedeljno, u Novi Sad u AК 'Vojvodina', gde treniram kako bih usavršila neke vežbe i naučila nešto novo. Na pripreme sam išla, jednom u Sremsku Mitgovicu, i jednom u Šabac kod trenera Dragana Vasića, kako bih savladala okrete sa kladivom, gde me je vozio trener Imre Paška. Trenutno sam, u svojoj starosnoj kategoriji, druga najbolja u bacanju kladiva u državi. Nije nemoguće doći do prvog mesta, samo još moram usavršiti tehniku od četiri okreta, a trenutno mi ide samo sa dva. Zahvaljujem se Opštini Srbobran što mene i moj klub podržava u ovom sportu, koji bez finansijske podrške pe bi mogao da me pošalje na takmičenja, a ja uvek sa ponosom predstavljam ovaj naš mali gradić. Moj cilj i san je da uđem u državnu reprezentaciju, kako bih mogla ići na međunarodna takmičenja na najvišem nivou. Moje sledeće takmičenje će biti u inostranstvu, već u subotu, u malom gradiću u Mađarskoj, Sentet, gde ću bacati disk od jednog kilograma. Prošle godine sam tu već osvojila drugo mesto, istakla je Đurđina Čobanov.

Ovo su uspesi Đurđine Čobanov u 2022. godini:
•    3. mesto na Кupu Srbije za starije juniorke - kladivo 4 kg / 32,93 m
•    2. mesto na Кupu Srbije za starije juniorke - disk 1 kg / 28,94 m
•    1. mesto na Otvorenom prvenstvu AR Vojvodine za starije juniorke - kladivo 4 kg / 35,29 m
•    1. mesto na Otvorenom prvenstvu AR Vojvodine za starije juniorke - disk 1 kg / 31,42 m
•    2. mesto Кvalifikacije za Кup Srbije - kladivo 4 kg / 31,65 m
•    1. mesto na Otvorenom prvenstvu AR Vojvodine za seniorke - kladivo 4 kg / 36,64 m
•    3. mesto na Otvorenom prvenstvu AR Vojvodine za seniorke - disk 1 kg / 32,96 m. 

Postavio: Administrator dana 2023.04.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen