Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

TRODNEVNA ŽALOST U SRBIJI!


Vlada Srbije povodom tragedije i zločina koji se jutros dogodio u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu, donela je odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji Srbije počevši od petka, 5. maja, zaključno sa nedeljom, 7. majem.


Stravičan zločin počinio je učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar". On je kako prenose mediji jutros došao u školu naoružan sa dva pištolju i četiri Molotovljeva koktela i ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja. Ranjeno je šestoro dece i jedna nastavnica. Počinilac ovog masakra je nakon krvavog pira uhapšen, kao i njegov otac u čijem vlasništvu je oružje koje je dečak koristio.

Na Konferenciji za medije gde je ministar prosvete Branko Ružić saopštio odluku Vlade Srbije o proglašenju trodnevne žalosti čulo se i da prema dosad prikupljenim informacijama, osumnjičeni je mesec dana planirao ovaj zločin, precizirao je načelnik Policijske uprave za grad Beograd i pokazao skicu koja je pronađena kod uhapšenog, kao i spisak učenika.

Prema njegovim rečima, K. K. je imao spisak dece koju je planirao da likvidira, sam je radio plan ulaza i izlaza u školu i odredio je prioritetne mete – koga će i iz kog razreda da likvidira.

K. K. je mesec dana planirao ovo izvršenje, a vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo ga u školu sa četiri Molotovljeva koktela, naveo je Milić.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da je uhapšen otac dečaka K. K. i da će u ovom slučaju biti preduzete sve zakonom propisane mere.

Ono što do sada imamo od prikupljenog saznanja jeste da je otac izvršioca ovog teškog dela uhapšen, oba pištolja koja su nađena - i u rancu i pištolj koji je predmet izvršenja krivičnog dela imali su legalne dozvole i u njegovom su vlasništvu, pri čemu on tvrdi da je oružje bilo zaključano, saopštio je Gašić.

On je rekao da otac K. K. ima više komada oružja, izdatih 2016. i 2017. godine, da su ta oružja bila zaključana pod šifrom, a da je K. K očigledno imao šifru od sefa i na taj način došao u posed dva pištolja i tri puna okvira sa po 15 metaka, koji su nađeni pored ispaljenih čaura i onih metaka koji su ostali u samom oružju.

Ministar Ružić je rekao da je nastava u poslepodnevnoj smeni danas otkazana, kao i da će nastava od sutra otpočinjati minutom ćutanja. 

Postavio: Administrator dana 2023.05.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 76
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen