Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PRVO TERMALNI BUNAR, A ONDA REKONSTRUKCIJA HOTELA!


Stvoreni su uslovi da investitor krene u posao rekonstrukcije hotela "Elan". Podsetićemo, pre nešto više od godinu dana, opština je hotel prodala kompaniji "Rotor" iz Novog Sada. Na jučerašnjem zasedanju odbornici SO Srbobran izglasali su odluku o otuđenju parcele koja se nalazi iz hotela "Elan" gde investitor planira izgradnju otvorenih i zatvorenih bazena, kao i predhodno kopanje bunara sa termalnom vodom koja bi se koristila za bazene, ali i grejanje celokupnog objekta. 


Ovom odlukom stvoreni su uslovi da vlasnik nekadašnjeg hotela "Elan" krene u posao rekonstrukcije objekta, čulo se na sednici, kao i izgradnje dodatnih sadržaja, pre svega bušenje bunara sa termalnom vodom koji će omogućiti da u okviru objekta budu izgrađeni otvoreni i zatvoreni bazen o kojima Srbobranci maštaju decenijama.

O važnosti odluke koja je usvojena na jučerašnjoj sednici SO Srbobran govorio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

- Usvojili smo veoma važnu odluku i tiče se otuđenja građevinskog zemljišta koje se nalazi iza samog objekata hotela Elan. Poznato je da je hotel kupio privatni investitor koji planira izgradnju dodatnih sadržaja i oni će se graditi upravo na ovim parcelama koje smo danas i zvanično stavili u postupak otuđenja. Posebno ističem da projekat nije ostvariv na brzinu, već je potrebno da se mnogo stvari prethodno pripremi i uradi, a jedna od njih je bušenje termalnog izvora u blizinu samog objekta, koji treba da omogući izgradnju otvorenih i zatvorenih bazena. Bazeni će se snabdevati vodom iz ovog izvora, a i objekat će se grejati na ovaj način. Taj termalni izvor se planira na jednoj od parcela koja je danas pripremljena za otuđenje i veoma sam zadovoljan što smo stigli do trenutka kada nepovratno ulazimo u trajno rešavanje rekonstrukcije hotela i izgradnje celog kompleksa, a time do modernizacije i ukupnog razvoja Srbobrana, kazao je Debeljački i dodao:

- Кonačno će jedna loša slika koju smo imali na ulazu u naš grad iz pravca Novog Sada, biti zauvek ukloljena. Plan je da tokom leta, u juli ili avgustu, počne bušenje termalnog izvora, a zatim će ići rekonstrukcija hotela i izgradnja dodatnih sadržaja.

On je pojasnio da je investitor kupovinom hotela pre godinu dana dobio samo parcelu na kojoj se objekat nalazi, proširenu za samo malu dodatnu površinu, potpuno nedovoljnu za bilo kakvu dodatnu gradnju.

- Bez dodatnog zemljišta ne bi bilo moguće bilo šta novo izgraditi. Posebno naglašavam da otuđenje neće doneti nikakvo remećenje ili ugrožavanje uobičajenih aktivnosti u školi, košarkaški i teniski teren ostaju na svom mestu i dostupni za korišćenje, dok ćemo na parcelama o kojima smo danas odlučivali, dobiti nove sadržaje. Dobro je da širimo ponudu i menjamo navike, posebno kada idemo u pozitivnom pravcu. U ovoj privatnoj investiciji učestvujemo na nivou savetodavnog delovanja, kao i u postupku obezbeđivanja svih dozvola i saglasnosti, koje moraju biti u skladu sa zakonima. Sama rekonstrukcija hotela nije problem, čak se planira i nadogradnja, ali moraju se obezbediti uslovi za izgradnju dodatnih sadržaja, to je čak izazov, a ovaj korak u vezi sa donetom odlukom, čini da je postupak krenuo i postao nepovratan. Samo bušenjem termalnog izvora, kupovinom hotela i parcela, i rešavanjem imovinsko pravnih odnosa, investicija već vredi milion evra, iako se još ništa ne vidi. Кada počnu radovi, građanima će biti jasno da trajno rešavamo pitanje hotela Elan, pojasnio je Debeljački.

Povodom prodaje hotela pre godinu dana pisali smo da je tri plus jedna godina rok da se objekat dovede u namenu. Tada je rečeno da je želja investitora da se maksimalno iskoriste prirodni potencijali, tako da je planirano bušenje bunara termalne vode, izgradnja zatvorenog i otvorenih bazena, kao i šetališta duž obale kanala.

Procena je da će korist od ove investicije imaće kompletno stanovništvo naše opštine, a očekivanja lokalne samouprave i investitora je da će ovaj projekat pokrenuti niz drugih i da je ovo jedan od ozbiljnih zamajaca razvoja naše sredine.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.05.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 59
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen