Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4039/ko-te-juri/

Verzija za tampu / To ScreenviewKO TE JURI!


KTJ (“Ko te juri”) je klub koji čini grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević, a tokom maja to čine za dečaka Danila Balaća. U timu su i dvoje sportista iz Srbobrana, Isidora Šarčev, koja je ujedno kapiten jednog od timova i Stefan Mudrinski.


KTJ Challenge #may je humanitarni izazov u kom učestvuje 150 trkača iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.


Trkači su podeljeni u šest timova na čelu sa kapitenima Anom Lukić, Jelenom Paunović, Petrom Petrovim, Isidorom Šarčev, Marijom Bubalo i Bogdanom Đorđevićem. Timovi su 1. maja krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u atletskim ili planinskim disciplinama. Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr 7000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 70.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje dečaka Danila Balaća.
KTJ Challenge traje 31 dan, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći neka nova prijateljstva.

Motivacija za KTJ Challenge
“Bavimo se sportom, trčimo, radimo ono što volima i pomeramo psihičke i fizicke granice svakodnevno a ako time možemo nekome da pomognemo onda je to sjajno. U timovima imamo sportiste raznih disciplina. Sve nas povezuje ljubav prema sportu i želja da nekome pomognemo “ navodi Isidora Šarčev , jedn od organizatora projekta.

Sledeći KTJ Challenge u septembru
Nakon januarskog i majskog izazova, održaće se još jedan u septembru. Između izazova prave se pauze, tako da je plan da se održe 3 ovakva izazova tokom ove humanitarne KTJ godine.
„Nakon što završimo ovaj majski čelendž, sledeći će biti u septembru za neko drugo dete kojem je potrebna pomoć”. navodi Mladen.

Pridružite se donacijama kroz “Budi Human”
Uz to, svi su pozvani da se priključe donacijama kroz “Budi Human” SMS poruke ili direktne uplate na račun.
Na samom kraju takmičenja, kilometri najboljeg tima biće pomnoženi sa brojem 10 (npr. 7000 x 10 = 70000di:) i krajnji iznos bio bi fiktivno prodat i uplaćen na račun deteta.
“U maju KTJ ekipe trče za dečaka Danila Balaća kojem je ustanovljena dijagnoza epilepsije (G40.2) kao i dijagnoza iz spektra autizma (F84.0) koja udružena sa epilepsijom dodatno usporava njegov dalji razvoj i oporavak”.

Za Danila Balaća pošaljite SMS: 1364 na 3030 ili uplate izvršite direktno na Dinarski račun:
160-6000001468232-26 ili Devizni račun: 160-6000001468390-37
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign