Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZAVRŠETAK RADOVA NA ZADRUŽNOM DOMU DO 31.12.2023.


Danas u Sremskoj Mitrovici predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački potpisao je ugovor kojim su obezbeđena sredstva za završetak II faze rekonstrukcije zgrade Doma kulture u Srbobranu. Obezbeđeno je 42.9 miliona dinara. Novac je dobijen na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a na 11 vojvođanskih opštinskih projekata raspoređeno je ukupno 500 milona dinara.

 


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama podržani su projekti u 11 gradova i opština. Jedan od projekata biće realizovan u Srbobranu, kompletnim završetkom rekonstrukcije Doma kulture.

- Uspeli smo da na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, uz podršku Pokrajinske vlade, obezbedimo novac za završetak projekta rekonstrukcije Doma kulture. Odobreni novac će nam omogućiti da kompletno završimo Dom kulture, da dobijemo moderan objekat za sve kulturne radnike i građane, prostor za izvođenje svih programa kulture. Do kraja godine ćemo završiti sve radove i imati prve kulturne programe na novom mestu. Želim da podsetim sve građane da je u prethodnoj godini završen projekat i pripremljena sva neophodna dokumentacija za rekonstrukciju Narodne biblioteke, a u toku je priprema dokumentacije za Dom kulture u Turiji, tako da će u fokusu lokalne samouprave u ovoj i narednoj godini biti i uređenje ova dva važna kulturna prostora u našoj opštini, rekao je nakon potpisivanja ugovora u Sremskoj Mitrovici Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Podsetićemo ova zgrada izgrađena je radnom akcijom građana Srbobrana 1955. godine po projektu arhitekte Đorđa Tabakovića. 

Postavio: Administrator dana 2023.05.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 61
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen