Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ODBORNICI USVOJILI REBALANS BUDŽETA - ZA INFRASTRUKTURU 133 MILIONA DINARA!


Na poslednjoj sednici SO Srbobran glavna tačka Dnevnog reda bila je usvajanje prvog rebalansa budžeta za 2023. godinu. Razlog je investicije u infrastrukturu. Kako je rekao Radivoj Debeljački, predsednik opštine,rebalans je neophodan kako bi smo krenuli u rekonstrukciju Trga slobode i nastavak radova na rekonstrukciji i uređenju Doma kulture.

- Realizacija izmenjenog budžeta doneće napredak u izgledu Srbobrana i napredak u kvalitetu života, kazao je Debeljački.

 


Između ostalog prilikom obrazlaganja inicijative za prvi rebalans budžeta opštine Debeljački je naglasio:

Debeljački


- Za rekonstrukciju Trga slobode obezbeđena su sredstva u visini od 90 miliona dinara, s tim da će javna nabavka koju ćemo raspisati nakon usvajanja rebalansa obuhvatiti i radove u narednoj godini, kako bi u jednom postupku dogovorili kompletnu rekonstrukciju. Značajan iznos, 42.9 miliona dinara, obezbeđen je i za nastavak na rekonstrukciji i uređenju Doma kulture, i plan je sve radove okončati do kraja godine. Ovo su dva važna projekta do kojih nam je veoma stalo i koji unapređuju kvalitet života građana u Srbobranu.

Predlog rebalansa usvojen je jednoglasno.

U nastavku XXXI zasedanja Skupština opštine je izmenila i dopunila Srednjoročni program uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji opštine Srbobran za period od 2020. do 2023. godine, zatim Program uređivanja građevinskog zemljišta opštine Srbobran za 2023. godinu, Odluku o realizaciji budžeta opštine Srbobran u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2023. godinu, Odluku o izmeni Кadrovskog plana Opštinske uprave Srbobran i Pravobranilaštva opštine Srbobran za 2023. godinu, kao i Odluku o davanju u zakup poslovnog prostora kojim raspolaže opština Srbobran.

Takođe, usvojena je Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JКP „Graditelj“ za period 01. 01. 2023. – 31. 03. 2023, kao i Rešenje o imenovanju direktora Narodne biblioteke Srbobran za period od naredne četiri godine. Izabrana je Andrea Pinter koja je u predhodnih godinu dana ovu funkciju obavljala kao vršilac dužnosti.

Novim Rešenjem o razrešenju i imenovanju predsednika i članova organa upravljanja Ustanove za kulturu Dom Кulture Srbobran, na mesto predsednika Upravnog odbora Doma kulture, na period od 4 godine imenovana je Slobodanka Gradinac. Funkciju je u predhodnom periodu obavljala Ljiljana Belić koja je podnela usmenu ostavku.

Sednica je zatvorena odborničkim pitanjima.

  

Postavio: Administrator dana 2023.05.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 91
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen