Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

U POSETI DOMU KULTURE!


Posetili smo Dom kulture gde se održavaju pozorišne probe za predstavu "Pokondirena tikva". Premijera se planira za 28.06. a više na ovu temu rekao nam je Marko Samardžija, umetnički rukovodilac dramske sekcije Doma kulture i profesor srbobranske gimnazije koji režira i koji je uradio adaptaciju teksta. Naši sagovornici bili su i direktor Doma kulture, Dejan Korceba, kao i Veljko Golub, talentovani mladić, ali i pobednik festivala "Srbija u ritmu Evrope" koji se nedavno vratio iz Amsterdama gde je bio upravo zahvaljujući pobedi na ovom festivalu.


Pripreme za naredni festival "Ritam Evrope" su počele, a prošlog vikenda u Zrenjaninu je održan prvi kamp učesnika festivala gde su se upoznali sa gradom domaćinom. Imali su prijem kod gradonačelnika, a među učesnicima kampa bili su i naši predstavnici, pomenuti Veljko Golub i Biljana Jacić, koji će nastupiti na festivalu i predstaviće se sa pesmom iz Bugarske.

Iz Amsterdama Veljko se vratio pun utisaka, dobili smo nekoliko fotografija od njega, a o samom putovanju kaže:

- Zahvalan sam predsedniku opštine, opštini, Domu kulture i organizaciji Ritam Evrope prvenstveno za pruženu priliku za učešće na festivalu koji ima visoku televizijsku frekvenciju, kao i za potpunu podršku i putovanje u Holandiju. Svoje iskustvo u Holandiji opisao bih kao jedno od najlepših u svom životu, ostaće zauvek u mom sećanju. Svim mladima bih poručio da se takmiče, uživaju, bore se za sebe i svoje kvalitete, plešu, pevaju i pobeđuju.

U Zrenjaninu sa Veljkom i Biljanom, našim predstavnicima na ovogodišnjem festivalu "Ritam Evrope" bio je i direktor Doma Kulture, Dejan Korceba. Njega smo zatekli na probi pozorišne sekcije, pa je bila ovo prilika za kratak razgovor.

Sa mladim, talentovanim glumcima amaterima radi Marko Samardžija, saradnik Doma kulture, profesor književnosti u srbobranskoj gimnaziji koji je za ovu priliku adaptirao tekst Jovana Sterije Popovića, tako da je Fema iz predstave "Pokondirana tikva" jedna mlada devojka koja je umislila da postane popularna i na društenim mrežama ostvari svoj san.

Šta je usput dobila, a šta izgubila saznaćemo na premijeri koja se najavljuje za 28.06. Za naš sajt govori nešto više na ovu temu reditelj predstave:

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.06.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 51
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen