Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OBELEŽEN SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI


Danas je održana druga godišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi na koju je kao i uvek u Srbobranu bio zadovoljavajući odziv, a juče je obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Tim povodom prijem za davaoce priredio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Ukupno 11 dobrovoljnih davalaca iz naše opštine dalo je krv preko 100 puta što je rezultat za poštovanje i potvrđuje veliku humanost ovih pojedinaca.


Kako bi pokazali humanost i dali krv danas se na poziv Crvenog krsta odazvalo 74 dobrovoljna davaoca, dok je njih 66 dalo krv. Među njima je bilo troje koji su danas po prvi put učestvovali u dobrovoljnom davanju krvi.

Povodom obeležavanja 14. juna - Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Radivoj Debeljački i Milica Zarić, predsednik i zamenica predsednika Opštine Srbobran, primili su juče dugogodišnje davaoce krvi koji se redovno odazivaju na sve pozive lokalne organizacije Crvenog krsta.

- Vaša humanost je od velikog značaja i za nas i za Republiku Srbiju. Jako je lepo kada možete da učinite jedno humano delo, a posebno kada tim delom spasite nečiji život. Osećam potrebu da vam se zahvalim u ime svih ljudi kojima ste pomogli, kao i u ime nas iz lokalne samouprave. Ovim prijemom danas na kojem vam dodeljujemo zahvalnice i nagrade zapravo vam se zahvaljujemo i iskazujemo duboko poštovanje, a to je samo mali znak pažnje za vaše veliko delo. Nadam se da ćete u budućnosti imati prilike da još puno puta pomognete drugima, kao i da će se vašim primerom voditi još mnogo ljudi. Očekujem da se danas lepo osećate u našoj zajedničkoj kući, rekao je čestitajući davaocima Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

  

Postavio: Administrator dana 2023.06.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 79
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen