Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4065/darko-prvak-srbije-i-trei-na-balkanu/

Verzija za štampu / To ScreenviewDARKO PRVAK SRBIJE I TREĆI NA BALKANU!


Braća Panić, Darko i Igor nakon niza uspeha u plivanju, svoj sportski put nastavljaju da grade uspesima u novom sportu koji je osvojio njihovo srce i u koji su ušli sa puno strasti. Sa poslednjeg takmičenja u Streetliftingu stariji brat Darko vratio se sa medaljom kao treći na Balkanu. Evo priče...


U Nišu je prošlog vikenda, od 09. do 11. juna, održano Balkansko prvenstvo u „STREETLIFTING-u“. To je jedan od novijih sportova, koji je veoma popularan među mladima i brzo se širi na svetskom nivou. Iza njega stoji organizacija „FINALREP“, čiji je osnivač Tonio Zedler (drugi na svetskom prvenstvu) . U Srbiji je osnivač Jovan Mastilović iz Sombora (treći na svetskom prvenstvu).

Posle karijera u plivanju, braća Darko i Igor su sada u ovom sportu. Stariji Darko, veoma zainteresovano proučava i naučne teze vezane za ovaj sport, ali sva svoja saznanja prenosi mlađem bratu Igoru.

Igor je na takmičenju „STREETWORKOUT“ u Pančevu osvojio jednu zlatnu i dve bronzane medalje.

Na prvenstvu Srbije 25. marta u Paraćinu, Darko kao šestostruki prvak države u plivanju i još aktuelni rekorder (štafeta 4x100 do 16 god.), postaje prvak Srbije u „STREETLIFTING-u“ sabiranjem svih disciplina, a pojedinačno osvaja šest medalja (1 zlato, 3 srebra, 2 bronze).

Poslednje takmičenje je bilo Balkansko prvenstvo, koje se održalo u Nišu (10-11 juna), u fitnes teretani „Revolucija“, koja se nalazi u sportskom kompleksu „Čair“.

- Na takmičenju su bili predstavnici iz : Srbije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Turske. Takmičenje se održavalo u ženskoj i muškoj konkurenciji i više težinskih kategorija i dve starosne (do 18 god. I preko 18). Na takmičenju je bio gost osnivač „FINALREP“ organizacije sa svojim saradnikom, od koga smo i nabavili snimke i fotografije, učešÄ‡a dva Srbobranca Darka i Igora, kaže za naš sajt otac ova dva uspešna mladića, Zoran Panić.

Darko se takmičio u kategoriji preko 18 godina i do 80 kg. Posle mnogo uložene energije osvojio je treće mesto na Balkanu.

Prvak je bio iz Slovenije i time se plasirao na svetsko prvenstvo, koje će se održati u Kelnu. Generalno Slovenci su dominirali na ovom takmičenju.

Igor se takmičio u konkurenciji do 73 kg i  konkurenciji do 18 godina. U tri discipline je bio među prva tri, ali četvrtu (čučanj) je značajno pao i pokvario rezultat u generalnom plasmanu.

- Mi, moja supruga Iboja i ja nastavljamo da pružamo podršku našim sinovima, i mnogo nam je drago da svojim uspesima promovišu naš mali ali dragi Srbobran, kaže Zoran Panić dok s ponosom govori o svojim sinovima. 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign