Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad

OBAVLJENA PRIMOPREDAJA PAROHIJANSKE DUŽNOSTI


Juče, u utorak 20.06. u Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu obavljena je primopredaja parohijanske dužnosti. Večernje bogosluženje je služio protojerej Vladislav Pajić, arhijerejski namesnik bečejski. Posle otpusta, prota Vladislav je pročitao odluku Njagovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja o razrešenju protojereja Jovana Кezana dužnosti paroha pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu i postavljenju za paroha pri Svetosavskom hramu u Odžacima.


Potom je arhijerejski namesnik bečejski pročitao odluku Episkopa bačkog o postavljenju protonamesnika Gorana Ranisavljevića za paroha pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu, kao i odluku o postavljanju prezvitera Srboljuba Srdića za nastojatelja Svetobogojavljenskog hrama u Srbobranu.

Posle pročitanih odluka, prota Vladislav je sveštenicima Goranu i Jovanu poželeo mnogo uspeha u radu na novim dužnostima. Protojerej Jovan Кezan se prigodnom besedom zahvalio Episkopu bačkom gospodinu dr Irineju, oprostio od parohijana i poželeo dobrodošlicu protonamesniku Goranu Ranisavljeviću.  Protonamesnik Goran Ranisavljević je zablagodario Episkopu bačkom gospodinu dr Irineju na poverenju i zahvalio se svima na srdačnoj dobrodošlici.

Na kraju je prezviter Srboljub Srdić zablagodario Episkopu bačkom gospodinu dr Irineju na poverenju i postavljenju za nastojatelja Svetobogojavljenskog hrama, proti Jovanu je poželeo mnogo uspeha u daljem pastirskom radu na novoj parohiji, a ocu Goranu srdačnu dobrodošlicu.

Crkvena opština Srbobran se zahvalila ocu Jovanu na dugogodišnjem pastirskom radu i predanosti uz želju za mnogo uspeha i sreće na novoj dužnosti u Odžacima i svako dobro njegovoj porodici. Crkvena opština Srbobran uputila je javnu dobrodošlicu ocu Goranu na dužnost paroha prve parohije srbobranske, kao i dobrodošlicu njegovoj porodici.

Izvor i fotografije:

eparhijabacka.info

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

  

Postavio: Administrator dana 2023.06.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 77
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen