Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4067/obavljena-primopredaja-parohijanske-dunosti/

Verzija za tampu / To ScreenviewOBAVLJENA PRIMOPREDAJA PAROHIJANSKE DUŽNOSTI


Juče, u utorak 20.06. u Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu obavljena je primopredaja parohijanske dužnosti. Večernje bogosluženje je služio protojerej Vladislav Pajić, arhijerejski namesnik bečejski. Posle otpusta, prota Vladislav je pročitao odluku Njagovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja o razrešenju protojereja Jovana Кezana dužnosti paroha pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu i postavljenju za paroha pri Svetosavskom hramu u Odžacima.


Potom je arhijerejski namesnik bečejski pročitao odluku Episkopa bačkog o postavljenju protonamesnika Gorana Ranisavljevića za paroha pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu, kao i odluku o postavljanju prezvitera Srboljuba Srdića za nastojatelja Svetobogojavljenskog hrama u Srbobranu.

Posle pročitanih odluka, prota Vladislav je sveštenicima Goranu i Jovanu poželeo mnogo uspeha u radu na novim dužnostima. Protojerej Jovan Кezan se prigodnom besedom zahvalio Episkopu bačkom gospodinu dr Irineju, oprostio od parohijana i poželeo dobrodošlicu protonamesniku Goranu Ranisavljeviću.  Protonamesnik Goran Ranisavljević je zablagodario Episkopu bačkom gospodinu dr Irineju na poverenju i zahvalio se svima na srdačnoj dobrodošlici.

Na kraju je prezviter Srboljub Srdić zablagodario Episkopu bačkom gospodinu dr Irineju na poverenju i postavljenju za nastojatelja Svetobogojavljenskog hrama, proti Jovanu je poželeo mnogo uspeha u daljem pastirskom radu na novoj parohiji, a ocu Goranu srdačnu dobrodošlicu.

Crkvena opština Srbobran se zahvalila ocu Jovanu na dugogodišnjem pastirskom radu i predanosti uz želju za mnogo uspeha i sreće na novoj dužnosti u Odžacima i svako dobro njegovoj porodici. Crkvena opština Srbobran uputila je javnu dobrodošlicu ocu Goranu na dužnost paroha prve parohije srbobranske, kao i dobrodošlicu njegovoj porodici.

Izvor i fotografije:

eparhijabacka.info

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign