Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad

Egy évtizede a papi pályán


Pappá szentelésének tizedik évfordulóját ünnepelte vasárnap Zsúnyi Tibor szenttamási plébános


A 18 órási szentmisét követően Tibi atyát Süge Zsolt hitoktató és az Aprószentek gyermekkórus az Indulj és menj című karizmatikus gitáros énekkel köszöntötte, ezt követően pedig a hívőközösség nevében Balažević Dušan atya átadta neki a pasztorális tanács ajándékát.

Zsúnyi Tibor atya temerini születésű, ott fejezte az általános iskolát, majd a szabadkai Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Kollégiumba iratkozott. Döntését indokolva elmesélte, hogy harmadikos középiskolásként részt vett egy teljesen átlagos hétköznapi szentmisén, amelyen kérte a Jóistent, hogy adjon neki útmutatást, hiszen közeleg az érettségi. Közben rájött, hogy azt keresi, ami már ott van a szeme előtt, csak addig nem ismerte fel.

Elmondása szerint innen a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolára iratkozott. Diakónusként többször szolgált Topolyán, de Temerinben, Óbecsén és Csantavéren is, majd öt évig Bácskertesen, 2019. augusztus elseje óta pedig szenttamási plébános.

Szavai szerint a papi hivatásban sok pozitívum van, de természetesen negatív oldalai is vannak.

− Tíz év a papi életben nem nagy idő. Ezalatt nem történt semmi eget rengető. Sokkal inkább azt tapasztalom, hogy hála Istennek a Jóisten mindig olyan embereket tett mellém, akikkel tudtam együtt dolgozni. Nagyon nagy hála és köszönet ezért. Amikor tíz évvel ezelőtt a szentelésre készültem, egész éjszaka nem aludtam, mert nem tudtam, hogy az egész szertartás hogy fog menni. Bár előtte elpróbáltuk, mégis tartottam mindentől. Azonban, miután a püspök atya felszentelt pappá, megkente a kezeimet az olajjal, olyan hihetetlen nagy könnyűség, könnyedség szállt meg, amit nehéz szavakkal kifejezni. S azóta is vannak nehézségek, problémák, kilátástalannak tűnő dolgok, de azt hiszem, hogy a Jóisten mindig megadja a kellő embert a kellő időben. Nagyon hálás vagyok, hogy a gyerekek ilyen szépen és bátran énekeltek – mondta a szentmise végén Zsúnyi Tibor atya. Egyúttal felkérte a híveket, hogy közösen imádkozzanak a papi hivatásokért, mert kevesen mondanak igent Isten hívására.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2023.07.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 99
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen