Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4089/uva-se-tradicija-odrane-26etvene-sveanosti/

Verzija za Ütampu / To Screenview─îUVA SE TRADICIJA - ODR┼ŻANE 26. ┼ŻETVENE SVE─îANOSTI


OrganizatorI doga─Ĺaja - đÜlub za negovanje tradicija i obi─Źaja svih naroda i narodnosti Vojvodine prIvukao je mnoge posetioce iz cele Vojvodine, a u programu se takmi─Źilo 11 ekipa.


Kosilo se ┼żito na salašu Fišteš Ileša, doru─Źkovalo se kao nekad, stari alati su još jednom do┼żiveli novo leto, a o┼żivljavaju─çi jedno prošlo vreme bilo je o─Źigledno da osim u┼żivanja postroji i deo sete za nekim spokojnijim, mirnijim vremenima.

- Veoma je va┼żno da kao lokalna samouprave prepoznamo zna─Źaj o─Źuvanja kulture i tradicije u našoj zajednici. ─îast mi je što sam deo 26. '┼Żetvenih sve─Źanosti', ova manifestacija je tradicionalna u našem Srbobranu i naša je obaveza da nasle─Ĺe koje se ovde neguje dodatno o─Źuvamo i, pre svega, prenesemo na mla─Ĺe generacije, da i oni nau─Źe kako se to nekada radilo, kako su se ponašali i kako su ┼żiveli ljudi u prošlosti. Samo tako zna─çemo da vrednujemo ono što imamo i mo─çi da sa optimizmom gledamo u budu─çnost,  rekao je Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran prilikom otvaranja ove manifestacije.

Nastupe ekipa ocenjivao je stru─Źni ┼żiri, a ocenjivalo se sve od veštine košenja, do raznih drugih prate─çih programa po kojima je ova manifestacija postala poznata.

Folklornim nastupima svoj doprinos uspešnosti ovogodišnjih ┼żetvenih sve─Źanosti dali su KUD BARD i ─Źlanovi đÜluba za negovanje tradicija i obi─Źaja svih naroda i narodnosti Vojvodine.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign