Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4090/ansambl-renesans-probio-led/

Verzija za tampu / To ScreenviewANSAMBL RENESANS PROBIO LED!


Sinoć je u letnjikovcu u porti srpske pravoslavne crkve u Srbobranu održan prvi koncert u ovom prostoru. Čast da za kulturne događaje ovaj prostor oživi dobio je ansambl RENESANS.


Sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, Crkvena opština u Srbobranu, povodom praznika Svetih apostola Petra i Pavla – zavetne slave Svetobogojavljenskog hrama, prvi put organizuje Petrovdanske svečanosti, koje traju od 8. do 12. jula 2023. godine i podržane su od Opštinske uprave Opštine Srbobran.

Svečanosti su otpočele u subotu, 8. jula 2023. godine, u porti Svetobogojavljenskog hrama u Srbobranu, kada je ansambl „Renesansˮ održao koncert srednjovekovne muzike pod nazivom Muzičko blago Srbije. Кoncert je okupio ne samo parohijane iz Srbobrana nego i posetioce iz okolnih mesta, koji su osim stare muzike imali priliku da čuju i zapisane priče i anegdote sa srpskih dvorova, napisao je povodom ovog koncerta portal eparhije Bačke.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Srbobran.net (@srbobran.portal)

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign