Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4116/uzorana-24srbobranska-brazda/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewUZORANA 24. SRBOBRANSKA BRAZDA!


Srbobran je u subotu bio u znaku jedne od najve─çih ovdašnjih manifestacija. Na poljima AD PIONIR ume─çe su odmerili poljoprivrednici u oranju, a kuvao se i kotli─ç gde su tako─Ĺe izabrani najbolji za 2023. godinu.


I ovu 24. po redu SRBOBRANSKU BRAZDU organizovala je Mesna zajednica Srbobran uz pokroviteljstvo Opštine Srbobran i podršku Doma kulture, brojnih donatora, sponzora i prijatelja. .

Krenulo se traktorima ispred nekadašnjih prostorija MZ Srbobran i bio je to svojevrsni defile, ulicama Srbobrana, traktora i mehanizacije. Na poljima AD PIONIR bilo je za svakog po nešto. Od igara za najmla─Ĺe, preko muzike i folklora, promotivnih i prodajnih štandova do takmi─Źenja u kuvanju najboljeg kotli─ça.

PLAVI KRUG je tako─Ĺe izašao sa svojom ekipom tako da je svaki posetilac imao priliku da proveri še─çer u krvi i izmeri pritisak.

Te┼żak, vreo letnji dan nije omeo ora─Źe da poka┼żu šta znaju i umeju. Stru─Źni ┼żiri proglasio je najbolje u nekoliko kategorija, a poredak je slede─çi:

Laka A kategorija - jednobrazdni i dvobrazdni plugovi
1. Bogdan Biki─ç
2. Jovan Glo┼żanski
3. Brano đÜova─Źevi─ç

 

Srednja B kategorija - trobrazdni plugovi
1. ─Éor─Ĺe Dinjaški
2. Ranislav Stankov
3. Saša Atanaskovi─ç

Teška C kategorija - ─Źetvorobrazdni, višebrazdni i plugovi obrta─Źi
1. Aleksandar Beli─ç
2. Zoltan Mag
3. Zoltan ─îeh

Nagrade za najbolje ora─Źe, u sve tri takmi─Źarske kategorije, iznosile su: 25.000 dinara za osvojeno prvo mesto, 20.000 dinara za drugo i 15.000 za tre─çe mesto. Tako─Ĺe, osvaja─Źi prvih mesta dobili su i vau─Źere u vrednosti od po 500 evra, koje je donirala firma "Terra littera".

Najstariji takmi─Źar - Tibor Hulala, 68 godina - nagrada letovanje u "Plavoj obali", Sutomore

Najmla─Ĺi takmi─Źar - Jovan Glo┼żanski, 11 godina - nagrada letovanje u "Plavoj obali", Sutomore

Takmi─Źarka - Jelena Mad┼żarev - nagrada letovanje u "Plavoj obali", Sutomore

Takmi─Źar iz najudaljenijeg mesta - Mihajlo Paji─ç iz Novog Be─Źeja - robna nagrada

Takmi─Źar sa najopremljenijim traktorom - Dejan Sav─Źi─ç - robna nagrada

U─Źesnicima se prilikom otvaranja manifestacije obratio predsednik opštine Radivoj Debelja─Źki, a za brojne medije koji su pratili BRAZDU je rekao:

- I ove godine na našoj, tradicionalnoj 'Srbobranskoj brazdi' okupili smo puno takmi─Źara, majstora oranja koji ovu zemlju i ove njive poznaju u dušu. Za njih smo, kao i svake godine, pripremili standardni takmi─Źarski program, priliku da poka┼żu sve veštine i znanja kojim raspola┼żu, ali je ova 'Srbobranska brazda' svoj fokus stavila na decu. Iako znamo da su i oni ve─ç dobro upu─çeni, naša ┼żelja bila je da im još jasnije poka┼żemo gde rastu, da ih izvedemo u polja, da osete šta našoj zajednici zna─Źi plodna zemlja, kako je ─Źuvamo, kako radimo i kako nam ona uzvra─ça. Sve to treba da nau─Źe u svojim porodicama, u školi, kroz igru, kroz ovakve manifestacije, kao što je to danas bilo. Oni ─çe u budu─çnosti biti naša snaga i neka znaju gde rastu i ─Źemu pripadaju. Poljoprivreda je naša najzna─Źajnija privredna grana i stoga je veoma va┼żno da odr┼żimo tradiciju i novim naraštajima prika┼żemo kako se u polju radilo nekada, ali i da pratimo i na vreme usvajamo sve nove i moderne principe ratarenja i iz godine u godinu posti┼żemo sve bolje rezultate, jer je upravo poljoprivreda temelj razvoja Srbobrana, Turije i Nadalja. 'Srbobranska brazda' prilika je i za razmenu iskustava i znanja, za prezentaciju novih mašina, preparata i semenske robe, i zahvalni smo brojnim kompanijama i proizvo─Ĺa─Źima koji našu menifestaciju koriste za uspostavljanje kontakata sa poljoprivrednicima, na obostranu korist i zadovoljstvo. Mesna zajednica Srbobran i ove godine bila je odli─Źan organizator i doma─çin, mi kao lokalna samouprava uvek smo tu da pomognemo i podr┼żimo dobre ideje i projekte, a vredan i slo┼żan rad uvek donese dobar rezultat - to iz godine u godinu dokazuju i 'Srbobranska brazda' i naši rezultati u poljoprivredi.

Pobednici takmi─Źenja u kuvanju kotli─ça:
1. Nine Brada - kuvar Danijel Šebek
2. Vašarište
3. restoran "Prole─çe"

Srbobran.net je tokom prepodneva objavio par video zapisa na svojim stranicama na društvenim mre┼żama i o─Źigledno da SRBOBRANSKA BRAZDA ima mnogobrojnu publiku širom Srbije i regiona. Za manje od 24 sata snimak koji smo prvi objavili samo na Facebooku imao je 202.556 prikaza.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign