Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4117/stie-novac-za-adaptaciju-zgrade-kole-u-nadalju/

Verzija za tampu / To ScreenviewSTIŽE NOVAC ZA ADAPTACIJU ZGRADE ŠKOLE U NADALJU!


OSNOVNA ŠKOLA u Nadalju dobija termoizolaciju krova i tavana na zgradi.


Ugovori u vrednosti od 181 milion dinara uručeni su danas predstavnicima obrazovno-vaspitnih ustanova u Skupštini AP Vojvodine. Sredstva su namenjena za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata pokrajinskih škola. Jedan od ugovora pripao je Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin Uča" iz Nadalja, prema kom je za termoizolaciju fasade i tavane na starom delu objekta obezbeđeno 12.726.690 dinara.

"Investicioni konkurs u oblasti obrazovanja u ukupnoj vrednosti od 400 miliona dinara raspisali smo 12. jula i bio je otvoren do 11. avgusta 2023. godine. Međutim, 25. jula smo doneli odluku o dopuni konkursa, kako bi se urgentno sanirali školski objekti koji su pretrpeli štetu usled nedavnih vremenskih nepogoda. Tim povodom, prošle nedelje smo uručili ugovore u vrednosti od 219 miliona dinara“, podsetio je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Žolt Sakalaš.

Prilikom prijave na konkurs, predstavnici ovih ustanova su naglasili da se najveće potrebe odnose na rekonstrukciju krova, sanaciju i termoizolaciju fasada, zamenu prozora i fasadne stolarije, te  rekonstrukciju grejanja, sanaciju sanitarnih čvorova, rekonstrukciju kuhinja, zamenu podova i tekuća održavanja.

"Veoma je važno obezbediti odgovarajuću infrastrukturu po evropskim standardima, koja zadovoljava potrebe novog tehnološkog razvoja, a pored toga – kontinuirano finansirati objekte koje koriste vaspitno-obrazovne ustanove. Pokrajinska vlada je samo u 2023. godini uložila oko 1,7 milijardi dinara u školske zgrade“, naveo je Sakalaš. Ugovori su uručeni predstavnicima šesnaest obrazovno-vaspitnih ustanova, i to za petnaest osnovnih škola i jednu srednju školu s teritorije AP Vojvodine.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign