Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

BEZBEDNOST U SAOBRA─ćAJU!


U svom godišnjem Programu rada Opštinski savet za bezbednost saobra─çaja Srbobran, kao i prethodnih godina, ima predvi─Ĺene aktivnosti u cilju pove─çanja bezbednosti traktorista u saobra─çaju.


Tokom odr┼żavanja „Srbobranske brazde“ Savet je organizovao i realizovao akciju usmerenu na bezbednost voza─Źa traktora, kojima su podeljeni svetle─çi trouglovi.

Cilj ove akcije je da uka┼że na va┼żnost propisnog obele┼żavanja sporih vozila poput traktora, kako bi ista bila vidljiva za ostale voza─Źe i upozorila ih da se ispred njih nalazi vozilo koje se kre─çe znatno sporije u odnosu na njih, što je bitno zbog prilago─Ĺavanja brzine.

Tako─Ĺe u susret novoj školskoj godini, naša opština podeli─çe svim ─Ĺacima prvacima, ukupno 160, svetloodbojnih prsluka.

Ukupno sedam vojvo─Ĺanskih lokalnih samouprava dobilo je novac za kupovinu svetloodbojnih prsluka za ─Ĺake prvake na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, gra─Ĺevinarstvo i saobra─çaj.

Dodeljeno je 537.480 dinara i to opštinama Srbobran, Vrbas, Kova─Źica, Sremska Mitrovica, Vrbas, Ba─Ź, ┼Żabalj i Kanji┼ża.
 
Ina─Źe, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, gra─Ĺevinarstvo i saobra─çaj je za ovu namenu pripremio dva miliona dinara, ali celokupna suma nije potrošena, jer se samo sedam lokalnih samouprava prijavilo na konkurs. Ovo je jedna od mera koja slu┼żi za unapre─Ĺenje bezbednosti dece. 

Postavio: Administrator dana 2023.08.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 78
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen