Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4120/bezbednost-u-saobraaju/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewBEZBEDNOST U SAOBRA─ćAJU!


U svom godišnjem Programu rada Opštinski savet za bezbednost saobra─çaja Srbobran, kao i prethodnih godina, ima predvi─Ĺene aktivnosti u cilju pove─çanja bezbednosti traktorista u saobra─çaju.


Tokom odr┼żavanja „Srbobranske brazde“ Savet je organizovao i realizovao akciju usmerenu na bezbednost voza─Źa traktora, kojima su podeljeni svetle─çi trouglovi.

Cilj ove akcije je da uka┼że na va┼żnost propisnog obele┼żavanja sporih vozila poput traktora, kako bi ista bila vidljiva za ostale voza─Źe i upozorila ih da se ispred njih nalazi vozilo koje se kre─çe znatno sporije u odnosu na njih, što je bitno zbog prilago─Ĺavanja brzine.

Tako─Ĺe u susret novoj školskoj godini, naša opština podeli─çe svim ─Ĺacima prvacima, ukupno 160, svetloodbojnih prsluka.

Ukupno sedam vojvo─Ĺanskih lokalnih samouprava dobilo je novac za kupovinu svetloodbojnih prsluka za ─Ĺake prvake na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, gra─Ĺevinarstvo i saobra─çaj.

Dodeljeno je 537.480 dinara i to opštinama Srbobran, Vrbas, Kova─Źica, Sremska Mitrovica, Vrbas, Ba─Ź, ┼Żabalj i Kanji┼ża.
 
Ina─Źe, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, gra─Ĺevinarstvo i saobra─çaj je za ovu namenu pripremio dva miliona dinara, ali celokupna suma nije potrošena, jer se samo sedam lokalnih samouprava prijavilo na konkurs. Ovo je jedna od mera koja slu┼żi za unapre─Ĺenje bezbednosti dece.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign