Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

DODELJENE NAGRADE NA 11. LITERARNOM KONKURSU!


Svečana dodela nagrada najboljima na konkursu za pisanje novela na mađarskom jeziku održana je u Spomen kući "Gion Nandor".


Na konkurs, koji je objavljen 1. februara, stigao je 31 rad, a stručni žiri u sastavu dr Ferenc Nemet, dr Bela Markus, Đerđ Virag, dr Gabor Štifner i Peter Semeš ovako jje ocenio pristigle radove:

Prvu nagradu dodelio je Balog Gaboru iz Đera (Mađarska), druga nagrada pripala je Timei Biro iz Palića, a treću nagradu je dobila Kalmanu Tatar iz Sente.

- Da bi kulturni sadržaj obogatili, krajem 2011. godine pokrenuli smo literarne konkurse iz više oblasti književnog stvaralaštva. Tako svake godine raspisujemo konkurs za novu novelu pisanu na mađarskom jeziku na koji se mogu prijavljivati pisci iz celog sveta, rekao je ovim povodom Deže Nemet u ime organizatora (Kulturni centar "Gion Nandor") i dodao:

- Do sada smo sproveli ukupno 11 konkursa za pisanje novela i izdali 9 antologija nagrađenih novela, dok je deseta trenutno u štampi.

On je zatim otvorio izložbu crteža posvećenih Nandoru Gionu, slikara i pesnika Ferenca Maurica. Izložba se sastoji od osam slika pod nazivom "Krstovi Giona" i ona će biti deo stalne postavke u Spomen kući, kao poklon umetnika. Takođe, deo izložbe je posvećen časopisu “Új Symposion”.

- Neka nas bista Gion Nandora i izložba budu tu da nas podsete na to kako treba da volimo svoj zavičaj, dodao je Deže Nemet. 

Postavio: Administrator dana 2023.08.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 41
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen