Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4122/investicije-u-kole-je-ulaganje-u-budunost-nae-sredine/

Verzija za tampu / To ScreenviewINVESTICIJE U ŠKOLE JE ULAGANJE U BUDUĆNOST NAŠE SREDINE!


Kompletno krečenje škole, zamena dotrajalih oluka i uređenje dvorišta je investicija vredna oko dva miliona dinara i posao je pri kraju tako da škola u Turiji u novom ruhu dočekuje svoje đake. U ovo su se uverili i članovi užeg opštinskog rukovodstva koji su jutros posetili školu u Turiji.


U poseti školi bili su Radivoj Debeljački, predsednik opštine, zamenica, Milica Zarić i resorni član Opštinskog veća Kočiš Kristijan. Bila je ovo prilika i da porazgovaraju sa direktorkom škole Branislavom Zeremski i dobiju informacije iz prve ruke oko toga kako su tekli radovi.

- Pored ovog značajnog posla opština je obezbedila i besplatne udžbenike za sve đake prvake u našoj opštini što je znak pažnje, ali i finansijska podrška roditeljima na početku školovanja njihove dece, kazao je ovom prilikom Radivoj Debeljački i dodao:

- Nastavljamo da brinemo o našim školama i investiciona ulaganja će se nastaviti gde god je to potrebno i neophodno kako bi smo obezbedili što bolje uslove za školovanje dece. U dva navrata obezbedili smo ukupno 19 miliona dinara na konkursima kod Vlade AP Vojvodine koja je prepoznala naše projekte kao dobre i ovaj novac će biti upotrebljen za rekonstrukciju škole u Nadalju gde je potrebno uraditi kompletnu sanaciju krova u starom delu škole, kao i da se uradi kompletna izolacija tog prostora. U tom smislu smo veoma zadovoljni pošto na taj način zaokružujemo priču, jer podsetiću već smo uredili dvorište i igralište gde nam je finansijski pomogao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na čemu smo posebno zahvalni. Kao lokalna samouprava naš zadatak je da brinemo o našim školama i obezbedimo što bolje uslove za školovanje dece. Upravo zato pred nama je još jedan značajan posao, radimo na obezbeđivanju finansijskih sredstava kako bi smo i u Srbobranu u OŠ "Vuk Karadžić" uradili sanaciju krova koji je nažalost u lošem stanju. Za taj posao, rekonstrukciju celokupnog krova, potrebno je oko 14 miliona dinara što nisu mala sredstva i tu takođe očekujemo podršku iz pokrajine. Nadam se da bi ovaj problem trebali da rešimo na proleće.

Govoreći o ulaganjima u prosvetu, Debeljački je još kazao:

- Takođe, dobra vest je da je Pokrajinska vlada odobrila projekat vredan 1.7 miliona dinara za stolariju u Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi u Srbobranu. Podsetiću da smo u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" obezbedili video nadzor i pri kraju je izrada projekta kompletne rekonstrukcije ove škole, tako da smatram da možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima u prosveti. Uspeli smo da uđemo u jedan investicioni ciklus kako bi podigli nivo usluga u našim školama i spremno dočekujemo novu školsku godinu sa željom da se ove aktivnosti nastave. U ime lokalne samouprave bitno je da se kaže da imamo veliku i značajnu podršku Pokrajinske vlade koja je prepoznala značaj i potrebu da se pomogne malim sredinama kakva je naša. Srećni smo i zadovoljni zbog toga, naročito ako imamo u vidu da je škola u Nadalju uvela dvosmenski rad, da nam se rađa sve više dece i zato je važno da pratimo te brojke i srazmerno ulažemo u osnovno i srednje obrazovanje kako bi deca koja dolaze imala što bolje uslove. Smatram da je to jedan od naših osnovnih zadataka i da koliko god možemo stimulativnim mera i obezbeđivanjem što boljih uslova za decu učinimo sve kako bi oni ostali ovde i kako bi u budućnosti imali uslove da zasnuju porodicu i ne odlaze u veće sredine.

Direktorka škole, Branislava Zeremski je zahvalila na kontinuiranoj podršci koju ova ustanova ima od lokalne samouprave, ali i donatoru koji je pomogao da se krečenje škole obavi do početka nove školske godine. Ona je kazala da je škola takva institucija gde uvek postoji prostor za nadogradnju i ulaganje, pa je pozvala bivše učenike ove škole koji mogu da pomognu i imaju želju da uvek mogu da dođu i da je svaka pomoć i podrška dobrodošla.

- Takođe želim da kažem da besplatni učenici i besplatna užina mnogo pomažu roditeljima i mi to vidimo. Naša želja je da imamo što više dece u školi i sve ovo što radimo je upravo sa tim ciljem. Nadamo se i isčekujemo te dane da imamo više dece u dvorištu i učionicama. Trenutno imamo dvadeset jednog prvaka i ukupno 163 učenika, a imamo prostora za više.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign