Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PRVACI SELI U ŠKOLSKE KLUPE


Svoje nove učenike - đake prvake primile su osnovne škole u Turiji, Nadalju i u OŠ "Vuk Karadžić" u Srbobranu. Na stolovima su ih dočekali besplatni udžbenici, školski pribor, svetloodbojni prsluci i poklončići koje je obezbedila lokalna samouprava.


U ove tri škole ukupno je upisano 89 prvaka, 42 u OŠ "Vuk Karadžić", 27 u OŠ "Petar Drapšin", i 20 u "Žarko Zrenjanin Uča".

Dočekali su ih njihove učiteljice, direktorke, kao i učenici viših razreda koji su za ovu priliku pripremili program za svoje nove školske drugare i drugarice.

- Moto i želja naše škole je da se svako dete oseća sigurno i bezbedno, te da ostvari pun potencijal u učenju. To ne možemo sami, roditelji nam moraju pomoći u tome i zato se radujemo zajedničkom osmogodišnjem učenju i saradnji, nadam da ćemo uživati na tom putu, poručili su prvacima i njihovim roditeljima iz OŠ "Vuk Karadžić".

U sve tri škole da dočekaju prvake i požele im srećno školovanje došli su predsednik opštine, Radivoj Debeljački, njegova zamenica, Milica Zarić i Kristijan Kočiš, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu i kulturu. U ime lokalne samouprave Radivoj Debeljački pozdravio je prvake u Srbobranu, Turiji i Nadalju.

- I ja sam bio učenik ove škole i i danas, posle toliko godina, osećam snažne emocije prema njoj, a nadam se da će iste te tople emocije, prema druženju, prema nastavnicima, prema učenju, u budućnosti osećati i ova generacija danas koja kreće u prvi razred. Hvala rukovodstvu škole, direktorki , koje je zajedno sa nama učestvovalo u raznim projektima i učinilo sve da škola izgleda lepo, a u budućnosti ćemo se još dodatno potruditi da učinimo sve da škola svojim đacima pruži najbolje uslove za obrazovanje, ali, naglašavam, i za druženje i sticanje prijateljstava za celi život. Prvacima želim srećan polazak u školu, Opština Srbobran će biti njihova stalna podrška, a posebno me raduje što imamo rast broja rođene dece i nadam se da ćemo u budućnosti imati potrebu i obavezu da proširujemo objekte. Svi zajedno možemo uspeti u tome, kazao je Debeljački u OŠ "Vuk Karadžić" dok je u Nadalju kazao:

Prijem prvaka u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", u koju je upisano 67 učenika (12 prvaka će se školovati na mađarskom nastavnom jeziku), biće organizovan u petak, 01. septembra u 11.00 časova. 

Postavio: Administrator dana 2023.08.31

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 59
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen