Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4123/prvaci-seli-u-kolske-klupe/

Verzija za tampu / To ScreenviewPRVACI SELI U ŠKOLSKE KLUPE


Svoje nove učenike - đake prvake primile su osnovne škole u Turiji, Nadalju i u OŠ "Vuk Karadžić" u Srbobranu. Na stolovima su ih dočekali besplatni udžbenici, školski pribor, svetloodbojni prsluci i poklončići koje je obezbedila lokalna samouprava.


U ove tri škole ukupno je upisano 89 prvaka, 42 u OŠ "Vuk Karadžić", 27 u OŠ "Petar Drapšin", i 20 u "Žarko Zrenjanin Uča".

Dočekali su ih njihove učiteljice, direktorke, kao i učenici viših razreda koji su za ovu priliku pripremili program za svoje nove školske drugare i drugarice.

- Moto i želja naše škole je da se svako dete oseća sigurno i bezbedno, te da ostvari pun potencijal u učenju. To ne možemo sami, roditelji nam moraju pomoći u tome i zato se radujemo zajedničkom osmogodišnjem učenju i saradnji, nadam da ćemo uživati na tom putu, poručili su prvacima i njihovim roditeljima iz OŠ "Vuk Karadžić".

U sve tri škole da dočekaju prvake i požele im srećno školovanje došli su predsednik opštine, Radivoj Debeljački, njegova zamenica, Milica Zarić i Kristijan Kočiš, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu i kulturu. U ime lokalne samouprave Radivoj Debeljački pozdravio je prvake u Srbobranu, Turiji i Nadalju.

- I ja sam bio učenik ove škole i i danas, posle toliko godina, osećam snažne emocije prema njoj, a nadam se da će iste te tople emocije, prema druženju, prema nastavnicima, prema učenju, u budućnosti osećati i ova generacija danas koja kreće u prvi razred. Hvala rukovodstvu škole, direktorki , koje je zajedno sa nama učestvovalo u raznim projektima i učinilo sve da škola izgleda lepo, a u budućnosti ćemo se još dodatno potruditi da učinimo sve da škola svojim đacima pruži najbolje uslove za obrazovanje, ali, naglašavam, i za druženje i sticanje prijateljstava za celi život. Prvacima želim srećan polazak u školu, Opština Srbobran će biti njihova stalna podrška, a posebno me raduje što imamo rast broja rođene dece i nadam se da ćemo u budućnosti imati potrebu i obavezu da proširujemo objekte. Svi zajedno možemo uspeti u tome, kazao je Debeljački u OŠ "Vuk Karadžić" dok je u Nadalju kazao:

Prijem prvaka u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", u koju je upisano 67 učenika (12 prvaka će se školovati na mađarskom nastavnom jeziku), biće organizovan u petak, 01. septembra u 11.00 časova.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign