Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4129/turinci-u-beogradu-na-danima-porodice/

Verzija za tampu / To ScreenviewTURINCI U BEOGRADU NA DANIMA PORODICE


U želji da se promovišu prave porodične vrednosti u Beogradu je održan Festival "Porodica nedeljom", gde su se predstavili i članovi Udruženja Kobasicijada iz Turije. 


Cilj manifestacije u organizaciji Udruženja Čuvari ognjišta i Asocijacija mama Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju i brigu o porodici  i uz podršku Alo! medija sistema, jeste podsećanje na prave porodične vrednosti.Festival je otvorila Darija Kisić, ministarka za demografiju i brigu o porodici, koja je na početku čestitala organizatorima i učesnicima na uspešno obavljenom zadatku okupljanja porodice nedeljom.

Ministarka je prilikom obilaska Festivala imala priliku da se upozna i sa našim Turincima koji su još preneli svoje višedecenijsko iskustvo u organizovanju Kobasicijade u Turiji, kao i o načinu kako prave kobasicu koja je postala poznata širom sveta i odavno je upisana u knjigu Ginisovih rekorda. Naravno bila je ovo prilika i da pozovu ministarku da dođe u Turiju i bude gost naredne Kobasicijade. 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign