Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

BESPLATNI PREGLEDI KOD DERMATOLOGA


Milica Zarić, predsednica Saveta za rodnu ravnospravnost, pozvala je sve građane Srbobrana, Turije i Nadalja da iskoriste priliku i besplatno i brzo se pregledaju kod najeminentnijih lekara dermatologa, te tako na vreme otkriju sve vrste promena na koži, koje umeju biti i veoma opasne ukoliko se ne uzmu ozbiljno i pravilno ne tretiraju. Pregledi će se obaviti 16.09. u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu. 


Udruženje dermatovenerologa Srbije organizovalo je konferenciju za novinare u Beogradu u cilju najave ovogodišnje akcije besplatnih dermoskopskih pregleda za stanovništvo koje je izloženo većoj UV radijaciji kao i u regijama gde nema dermatologa.

Upravo to je i najavila prof. dr Danica Tiodorović, predsednica Udruženja.Prof. dr Tiodorović je istakla da će narednih nedelja biti organizovani besplatni pregledi u nekoliko lokalnih samouprava u Vojvodini, između ostalih i u Srbobranu i to 16. septembra. Udruženje želi da skrene pažnju na značaj rane dijagnostike karcinoma kože, čija je incidenca u stalnom porastu poslednjih godina. Besplatne dermoskopske preglede obavljaće vrhunski dermatolozi, eksperti u obasti dermoskopije, a svi pacijenti kojima budu dijagnostikovane sumnjive promene, biće upućeni hirurgu radi ekscizije i patohistološke verifikacije.Pored rane dijagnostike, Udruženje dermatovenerologa Srbije svoje aktivnosti usmerava ka edukaciji najmlađih, a sve u cilju sticanja zdravih navika u smislu pravilnog ponašanja na suncu, a u cilju prevencije karcinoma kože.

Ove godine obavljena je edukacija dece u kampu našeg proslavljenog odbojkaša Vanje Grbića koji podržava ovu kampanju. Deca u kampu informisana su o štetnosti pregorevanja, opasnosti solarijuma i kao i načinu pravilnog ponašanja na suncu. Pored edukacije dece u ovom kampu,  realizovani  su i besplatni dermoskopski pregledi.Prof. dr Dušan Škiljević, član Izvršnog odbora Udruženja dermatovenerologa Srbije, najavio je registar za psorijazu i skrenuo pažnju na nedostatak terapije za pacijente za hidradentis suporativom.

Ovim putem pozivamo  i sve ostale zainteresovane da se odazovu akciji besplatnih preventivnih pregleda, a na ovim akcijama moguće je dobiti i korisne savete o pravilnom ponašanju na suncu, o značaju samopregleda i pravovremenog javljanja dermatologu. 

Postavio: Administrator dana 2023.09.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 34
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen