Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4135/na-trgu-slobode-sveano-podignuta-zastava-srbije/

Verzija za štampu / To ScreenviewNA TRGU SLOBODE SVEČANO PODIGNUTA ZASTAVA SRBIJE!


U Srbiji se danas obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se kao državni praznik slavi od 2020. godine.Centralna svečanost je ove godine u Nišu, a u Srbobranu je u 10,00h na Trgu slobode u prisustvu velikog broja građana u organizaciji opštine obeležen ovaj dan.


Pevala su deca iz PU "Radost" i Hor OŠ "Vuk Karadžić", govorio je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran koji je zajedno sa Radivojem Paroški, zamenikom pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, svečano podigao zastavu Srbije na jarbol.

- Želim da čestitam svim našim građanima ovaj značajan dan. Dan kada su naši preci probili Solunski front, dali svoje živote u velikoj želji za slobodom, ljubavlju prema svojoj otadžbini, prema Srbiji. Obeležavanjem ovog velikog dana u našoj istoriji želimo da pre svega mladi osete duh zajedništva i solidarnosti i da sa ponosom ističemo našu srpsku trobojku u celom svetu i gradimo budućnost na putu kojim idemo, kazao je Debeljački.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign